Data: 2005-08-18 12:02:49
Temat: Re: kebab (pytanie zza slupa)
Od: Konrad Kosmowski <k...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
*** Theli <g...@w...pl>:
> Czy probowal ktos z was kebab Knorra (zestaw: buleczki, przyprawa do
> miesa i sos czosnkowy)? Jakie wrazenia? Waryo, czy lepiej isc do
> Turka? Oczywiscie nie interesuja mnie odpowiedzi ,,lepiej samemu
> zrobic'', bo i tak nie zrobie ;) ale wszelkie uwagi zaslupie mile
> widziane.
Yyy mi się wszystko co Knorra niezbyt dobrze kojarzy. Ja robię sobie
sandwicze (bo kebab to to nie będzie, ten Knorra również) tak:
Pierś kurczaka pocięta w drobne paseczki (ok. 3cm), zalewam to oliwą i
doprawiam przyprawą do gyrosa (zapomniałem jakiej firmy), tak leży jeden
dzień w lodówce. Następnie robię sobie te kurczaki na grillu (można w
opiekaczu). Jako chleb można wziąć ten turecki okrągły (ciężko znaleźć,
pociąć w ćwiartki) albo gotową pitę - całkiem niezła jest taka niedua,
polska, perforowana na krawędzi aby łatwiej otworzyć. Pitę na grill, ew.
do opiekacza, aby się podgrzała i otworzyła. No i wkłada się te kurczaki
do środka, do tego sałatkę (jak kto woli - ja lubię kapustę pekińską,
cebulę i rzodkiewki) i zalewa sosem czosnkowym (jogurt wymieszany z
wyciśniętym czosnkiem).
Ew. pitę można sobie przygotować samemu.
--
+ .-. .
Pozdrawiam, . * ) )
Konrad Kosmowski . . '-' . kK
|