Data: 2001-04-30 11:39:56
Temat: Re: kielki
Od: "Barbara" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Dorota Szeliga" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3AED4F05.940C01B@poczta.onet.pl...
> Barbara wrote:
> > To bardzo mi miło, że się udało i smakowało.
> > Łagodne w smaku są też kiełki pszenicy i soczewicy, rzodkiewka czy
> > słonecznik są ostrzejsze w smaku.
>
> A ja zrobiłam sezam i... one są gorzkie! Czy tak ma być? Czy ja coś źle
> zrobiłam? Jeszcze nigdy nie jadłam kiełków sezamu, ale to były nasiona
> specjalnie do kiełkowania...
>
> Dorota
Trudno mi odpowiedzieć, bo z sezamu nigdy nie próbowałam, ale sam sezam ma
taki trochę gorzkawy posmak, więc możliwe, bo kiełki mają spotęgowany smak
nasion.
Zapytam Wojmata, on lubi sezam, może go kiełkował.
pozdrawiam
Basia
|