Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!newsfeed.fsmpi.
rwth-aachen.de!newsfeed.straub-nv.de!border2.nntp.ams1.giganews.com!nntp.gigane
ws.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-a-01.news.neo
strada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Date: Sat, 27 Feb 2016 08:10:20 +0100
From: Qrczak <q...@q...pl>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.1.7) Gecko/20100111
Thunderbird/3.0.1
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: "klient nasz pan"
References: <n9fh8u$oe7$1@node1.news.atman.pl>
<7...@g...com>
<6...@g...com>
<56c1cbbe$0$695$65785112@news.neostrada.pl>
<56c1d9bd$0$687$65785112@news.neostrada.pl> <n9smn9$pd9$1@dont-email.me>
<56c225b2$0$693$65785112@news.neostrada.pl>
<a...@g...com>
<n9tsfp$jgq$1@dont-email.me> <o...@t...home>
<na0e8c$62f$1@dont-email.me>
<2...@g...com>
<nak86f$qni$1@dont-email.me> <s...@f...lasek.waw.pl>
<6...@g...com>
<nale1f$iai$1@dont-email.me>
<f...@g...com>
<nar019$2hc$1@dont-email.me>
In-Reply-To: <nar019$2hc$1@dont-email.me>
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 49
Message-ID: <56d14bdb$0$702$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 87-207-131-149.dynamic.chello.pl
X-Trace: 1456557019 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 702 87.207.131.149:49664
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:369607
Ukryj nagłówki
Dnia 2016-02-27 03:04, obywatel Pszemol uprzejmie donosi:
> "XL" <n...@g...com> wrote in message
> news:f70a7f13-6936-4069-a3d7-1eccfd1286af@googlegrou
ps.com...
>>> Czyli torebka kilogramowa może mieć od 990gram do 1010gram?
>>> Czy nie prościej byłoby cukrowni "oszukiwać" po prostu wsypując 10gramów
>>> cukru mniej do każdej torebki??
>>
>> Nie - bo to w skali tak masowej byłoby BARDZO łatwe do wykrycia.
>
> A weź i zrób eksperyment... co?
> Masz wagę kuchenną?
> Ja mam i zrobiłem. Nie z cukrem ale z mąką...
> I wiesz co mi wyszło?
> Torebka 5-funtowa mąki (2,27kg) ważyła 2243 gramy.
> http://voila.pl/230/s6lyo
> Oblicz teraz ile $$$ na mnie zarobili... :-)
>
>> Prościej jest umieścić sól w cukrze już podczas procesu technologicznego.
>> Jest MNÓSTWO możliwości - jak wyżej napisałam np odpowiednio
>> "zmiękczając" wodę używaną do wypłukiwania cukru z miazgi buraczanej,
>> a potem już tej soli nie usuwając, tylko samą wodę - w procesie
>> krystalizacji
>> i suszenia.
>> To logiczny i BARDZO prawdopodobny scenariusz.
>
> ... wypowiada się światowej sławy ekspert od umiejętnego oszukiwania :-))))
>
>>> > Obliczenie oparłam na [...]
>>>
>>> ... chorej fantazji paranoika.
>>
>> To Twoja paranoiczna wiara w dobrowolę i uczciwość WSZYSTKICH
>> producentów/pośredników/dystrybutorów żywnościjest chorobą.
>
> Nie, nie wierzę że wszyscy są uczciwi...
> Wierzę że zdecydowana większość jest uczciwa.
>
> Ty cierpisz natomiast na paranoję polegającą na tym, że wszędzie
> doszukujesz się oszustw, podstępu, przekrętu...
> Zastanawiałaś się czemu tak się tego boisz?
A zastanawiałeś się, czy na pewno aby jesteś Prawdziwym Polakiem?
Q
--
Niektórzy zarzucają mi bycie szowinistą, a ja zawsze w takiej sytuacji
powtarzam, że to nieprawda, bo szowiniści to tacy goście, którzy
uważają, że kobieta powinna siedzieć w kuchni.
Ja natomiast uważam, że w kuchni też może coś popsuć.
|