Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia "klient nasz pan"

Grupy

Szukaj w grupach

 

"klient nasz pan"

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 231


« poprzedni wątek następny wątek »

131. Data: 2016-02-17 17:50:01

Temat: Re: "klient nasz pan"
Od: XL <n...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

W dniu środa, 17 lutego 2016 01:03:09 UTC+1 użytkownik Pszemol napisał:
> "FEniks" <x...@p...fm> wrote in message
> news:56c2fb53$0$701$65785112@news.neostrada.pl...
> > W dniu 16.02.2016 o 00:32, XL pisze:
> >> W dniu poniedziałek, 15 lutego 2016 22:41:36 UTC+1 użytkownik Jarosław
> >> Sokołowski napisał:
> >>
> >>> Taka "śladowa zawartośc orzecha" oznaczać
> >>> może kilka drobnych wiórków, a te mogą zrobić kuku nawet pojedynczo.
> >> Śladowość oznacza śladowość - czyli nawet pojedyncze molekuły substancji
> >> lub ich brak w danej porcji i istnienie tam tzw śladu. Może wreszcie
> >> niektórzy przy tej okazji WRESZCIE zrozumieją per analogiam, że to jest
> >> po prostu... homeopatia.
> >
> > LOL
>
> Pomylenie pojęć... tak jak kiedyś z kwaśnością i pH neutralizowanym
> dodatkiem cukru. Fakt, podobna nazwa ale znaczenie inne... No ale jak ktoś z
> samej nazwy zjawiska całą o nim wiedzę wnioskuje.

No, właśnie, a to twoje własne wnioskowanie - bo ja mówiłam cały czas o kwaśności w
kontekście cukru.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


132. Data: 2016-02-17 17:51:16

Temat: Re: "klient nasz pan"
Od: XL <n...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

W dniu środa, 17 lutego 2016 01:21:18 UTC+1 użytkownik Pszemol napisał:
> "Trefniś" <t...@m...com> wrote in message
> news:op.ycwwinremtaby1@tncap.home...
> > W dniu .02.2016 o 02:05 Pszemol <P...@p...com> pisze:
> >
> >> "XL" <n...@g...com> wrote in message
> >> news:a5572c51-c0ef-49fa-b1d9-1f0285374162@googlegrou
ps.com...
> >>>> > Bo może być tak, że niektórzy producenci *dobrowolnie* podają
> >>>> > wszystkie składniki, nawet te których nie muszą podawać a inni
> >>>> > podają tylko te które muszą i sprawiają błędne wrażenie że ich
> >>>> > produkt nie ma dodatków... :-)
> >>>>
> >>>> Co tam 2%! Nawet śladowe ilości trzeba podawać!
> >>>> No wiesz, w końcu jesteśmy w UE od paru lat.
> >>>
> >>> Ciekawe, czemu nie podają zawartości soli w... cukrze
> >>
> >> Zero.
> >>
> >>> - co to od niej pszczoły padają, a zwala się to na komóry :-/
> >>
> >> Jasne.
> >
> > W Pszemolu jest już chyba więcej "typowego amerykanina", którego tu tak
> > próbował obśmiać.
> >
> > http://forum.pasiekaambrozja.pl/viewtopic.php?t=1429
5&p=263390
>
> Ale co ma sól w cukrze z JEDNEGO hipermarketu z Podkarpacia
> do masowego wymierania pszczół na całym świecie?
> XL jak zwykle rutynowo upraszcza i spłyca wszystko dookoła siebie.

Pogłębia. Cukier NA CAŁYM świecie jest używany w pszczelarstwie - i fałszowany solą
:->

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


133. Data: 2016-02-17 17:52:59

Temat: Re: "klient nasz pan"
Od: XL <n...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

W dniu środa, 17 lutego 2016 01:23:02 UTC+1 użytkownik Pszemol napisał:
> "XL" <n...@g...com> wrote in message
> news:297b82e7-2ecd-48bc-9eb6-4ecaddfc497a@googlegrou
ps.com...
> > No cóż, stara się jak może zlać z tłem - zupełnie jak ta pani w "Kochaj
> > albo rzuć",
> [...]
> > starau'a bycz pu'awdziwom ameu'ykankom jakby z dziada pu'adziada 3333333-]
>
> Ustaw sobie lepiej polskie ogonki

Ach, te twoje ameu'ukanskie naleciałoszczi. A propos - jak długo jesteś w usiech?
333333-]

> zamiast cytować tu jakieś mydlane opery
> dla idiotów...

Jakie mydlane opery? - nie znasz kultowego serialu?
:->

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


134. Data: 2016-02-17 17:53:59

Temat: Re: "klient nasz pan"
Od: XL <n...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

W dniu środa, 17 lutego 2016 01:33:48 UTC+1 użytkownik Jarosław Sokołowski napisał:
> Pan Pszemol napisał:
>
> >>>> - co to od niej pszczoły padają, a zwala się to na komóry :-/
> >>> Jasne.
> >> W Pszemolu jest już chyba więcej "typowego amerykanina", którego
> >> tu tak próbował obśmiać.
> >>
> >> http://forum.pasiekaambrozja.pl/viewtopic.php?t=1429
5&p=263390
> >
> > Ale co ma sól w cukrze z JEDNEGO hipermarketu z Podkarpacia
> > do masowego wymierania pszczół na całym świecie?
> > XL jak zwykle rutynowo upraszcza i spłyca wszystko dookoła siebie.
>
> Ale my przecież wiemy, że pszczoły padają przez komóry!

Skontwiecie?
333333333333333-]

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


135. Data: 2016-02-17 17:54:33

Temat: Re: "klient nasz pan"
Od: XL <n...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

W dniu środa, 17 lutego 2016 09:28:49 UTC+1 użytkownik bbjk napisał:
> W dniu 16-02-17 o 01:33, Jarosław Sokołowski pisze:
>
> > Cholera, nie jest tak jak myślałem, że jest jedna grupa najmądrzejszych,
> > co to wszystko wie jak i dlaczego. Oni tam się zwalczają w podobozach
> > i wzajemnie wyśmiewają teorie i spiski wymyślone przez konkurencyjny
> > zespół.
>
> Aproposik, wyszła ciekawa książka
> http://www.nomos.pl/products/152/p/651 przy okazji można dowiedzieć się,
> jakież to deficyty sobie łatają niektórzy dorabianiem spiskowych teorii
> lub wiarą w nie.

Z książki?
33333333-D

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


136. Data: 2016-02-17 18:15:35

Temat: Re: "klient nasz pan"
Od: k...@g...com szukaj wiadomości tego autora

W dniu wtorek, 16 lutego 2016 14:06:55 UTC+1 użytkownik Pszemol napisał:
> A macie już nalepki na schodach "Watch Your Step!"?
Na Uniwersytecie Warszawskim w budynku wydziału historycznego przy schodzeniu ze
schodów z ostatniego piętra automat z fotokomórką informuje (a przynajmniej
informował
kilka lat temu) głosowo "Uwaga, niski strop!".

Pozdrawiam,
--
Karol Piotrowski

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


137. Data: 2016-02-17 19:01:55

Temat: Re: "klient nasz pan"
Od: "Pszemol" <P...@P...com> szukaj wiadomości tego autora

<k...@g...com> wrote in message
news:838d2c4d-3d77-42e9-a4d5-44ee47915796@googlegrou
ps.com...
> W dniu wtorek, 16 lutego 2016 14:06:55 UTC+1 użytkownik Pszemol napisał:
>> A macie już nalepki na schodach "Watch Your Step!"?
> Na Uniwersytecie Warszawskim w budynku wydziału historycznego przy
> schodzeniu ze
> schodów z ostatniego piętra automat z fotokomórką informuje (a
> przynajmniej informował
> kilka lat temu) głosowo "Uwaga, niski strop!".

Niestety nie mogę tego uznać w konkursie do nagrody zdebilenia
bo jednak schodząc po schodach często patrzymy pod nogi właśnie
a nie na strop, więc ostrzeżenie bardzo uzasadnione :-))
Zrozumie mnie każdy wysoki który nie raz wyrżnął czołem w strop ;-)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


138. Data: 2016-02-17 19:03:45

Temat: Re: "klient nasz pan"
Od: "Pszemol" <P...@P...com> szukaj wiadomości tego autora

"XL" <n...@g...com> wrote in message
news:bf6d563d-735d-483f-9885-29ada829f836@googlegrou
ps.com...
> W dniu środa, 17 lutego 2016 00:40:43 UTC+1 użytkownik Pszemol napisał:
>> "XL" <n...@g...com> wrote in message
>> news:2ac0fb5c-b8ce-405e-9d62-d813ba7cdf07@googlegrou
ps.com...
>> > W dniu wtorek, 16 lutego 2016 11:48:22 UTC+1 użytkownik FEniks napisał:
>> >
>> >> Niby tak, ale to chyba z USA przywędrował zwyczaj informowania w McD,
>> >> że
>> >> kawa jest gorąca.
>> >
>> > ...a podłoga bywa umyta, ale że mokra to tez musi być wzorem
>> > amerykańskim
>> > napisane jak wół :-D
>>
>> Ostrzeżenie że podłoga mokra albo że farba na ścianie/drzwiach świeża
>> ma akurat duży sens, bo często ani jednego ani drugiego nie widać...
>
> Za to nogę można złamać przez potykacz z tym napisem - np niosąc danie i
> nie widząc podłogi 3-]

A... to swoją drogą :-)

>> Ale jak ktoś nie widzi że są schody pod nogami to przyklejenie tam
>> nalepki o tym że są schody niewiele mu pomoże :-))
>
> A jak nie widzi mokrej podłogi, to mu napis pomoże?

Tak, bo napis rzuca się w oczy, a podłoga mokra i sucha wygląda tak samo.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


139. Data: 2016-02-17 19:05:29

Temat: Re: "klient nasz pan"
Od: "Pszemol" <P...@P...com> szukaj wiadomości tego autora

"XL" <n...@g...com> wrote in message
news:622f0697-2617-41c6-8728-fe6902a400d0@googlegrou
ps.com...
> W dniu środa, 17 lutego 2016 01:04:06 UTC+1 użytkownik Pszemol napisał:
>> "XL" <n...@g...com> wrote in message
>> news:1e16d1ee-4188-462e-87b0-b27744723049@googlegrou
ps.com...
>> > W dniu wtorek, 16 lutego 2016 11:35:00 UTC+1 użytkownik FEniks napisał:
>> >> W dniu 16.02.2016 o 00:32, XL pisze:
>> >> > W dniu poniedziałek, 15 lutego 2016 22:41:36 UTC+1 użytkownik
>> >> > Jarosław
>> >> > Sokołowski napisał:
>> >> >
>> >> >> Taka "śladowa zawartośc orzecha" oznaczać
>> >> >> może kilka drobnych wiórków, a te mogą zrobić kuku nawet
>> >> >> pojedynczo.
>> >> > Śladowość oznacza śladowość - czyli nawet pojedyncze molekuły
>> >> > substancji lub ich brak w danej porcji i istnienie tam tzw śladu.
>> >> > Może
>> >> > wreszcie niektórzy przy tej okazji WRESZCIE zrozumieją per
>> >> > analogiam,
>> >> > że to jest po prostu... homeopatia.
>> >>
>> >> LOL
>> >
>> > Widzę, że zrozumiałaś, iż homeopatia to działanie śladowych ilosci
>> > substancji - niekoniecznie pozytywne :->
>>
>> Nie, homeopatia nie polega na tym samym co alergia na resztki orzechów
>> jakie
>> zostały w maszynie.
>
> Dokładnie na tym samym polega: na REAKCJI (tu: pozytywnej, a nie
> negatywnej) na najmniejszą ilość substancji JESZCZE wykrywalną przez
> organizm, a JUŻ niekoniecznie wykrywalną przez przyrządy pomiarowe.

No właśnie nie. I nie chodzi w homeopatii o niewykrywalność substancji
przyrządami pomiarowymi - chodzi o postęp geometryczny przy rozcieńczaniu -
efekt jest taki, że substancji faktycznie tam NIE MA. W przypadku maszyny
mielącej orzechy a potem coś nieorzechowego, resztki są jak najbardziej
makroskopowe.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


140. Data: 2016-02-17 19:05:59

Temat: Re: "klient nasz pan"
Od: "Pszemol" <P...@P...com> szukaj wiadomości tego autora

"XL" <n...@g...com> wrote in message
news:b0f13dda-65b8-4e9c-a325-69e1835d8cea@googlegrou
ps.com...
> W dniu środa, 17 lutego 2016 01:03:09 UTC+1 użytkownik Pszemol napisał:
>> "FEniks" <x...@p...fm> wrote in message
>> news:56c2fb53$0$701$65785112@news.neostrada.pl...
>> > W dniu 16.02.2016 o 00:32, XL pisze:
>> >> W dniu poniedziałek, 15 lutego 2016 22:41:36 UTC+1 użytkownik Jarosław
>> >> Sokołowski napisał:
>> >>
>> >>> Taka "śladowa zawartośc orzecha" oznaczać
>> >>> może kilka drobnych wiórków, a te mogą zrobić kuku nawet pojedynczo.
>> >> Śladowość oznacza śladowość - czyli nawet pojedyncze molekuły
>> >> substancji
>> >> lub ich brak w danej porcji i istnienie tam tzw śladu. Może wreszcie
>> >> niektórzy przy tej okazji WRESZCIE zrozumieją per analogiam, że to
>> >> jest
>> >> po prostu... homeopatia.
>> >
>> > LOL
>>
>> Pomylenie pojęć... tak jak kiedyś z kwaśnością i pH neutralizowanym
>> dodatkiem cukru. Fakt, podobna nazwa ale znaczenie inne... No ale jak
>> ktoś z
>> samej nazwy zjawiska całą o nim wiedzę wnioskuje.
>
> No, właśnie, a to twoje własne wnioskowanie - bo ja mówiłam cały czas o
> kwaśności w kontekście cukru.

Słabą masz pamięć.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 13 . [ 14 ] . 15 ... 20 ... 24


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: wafle tradycyjne
Re: wafle tradycyjne
Z kotem wszystko smakuje lepiej :-)
Pączek z hipermarketu? Zobacz z czego go zrobili
Nieaktualne już w tym roku ale interesujące.

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »