Data: 2004-09-09 13:17:52
Temat: Re: kminek a kmin rzymski
Od: Magdalena Fabrykowska-Młotek <m...@k...foobar.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Thu, 09 Sep 2004 10:22:05 +0200, Asia wrote:
> Witam,
>
> Czy ktos wie jaka jest różnica miedzy naszym polskim kminkiem a kminen
> rzynskim?
Wygląda podobnie (ziarna), ale różnica jest oczywiście w smaku i
zapachu. Kmin rzymski jest dużo bardziej aromatyczny i intensywny.
> Czy w melakserze można zmielić kmin rzymski ( nie mam młynka ani
> maszynki do mielenia)
Kup młynek do pieprzu. Ziarna są za drobne na malakser i maszynkę do
mielenia mięsa.
> Pozdrawiam
> Aśka
--
Magdalena Fabrykowska Młotek
Obecnie czytane: "The Regiment", "Omega", "Absolution Gap", "Zobaczyć Lankhmar i
umrzeć"
|