Data: 2001-02-10 17:10:02
Temat: Re: koncowki do miksera
Od: "Tadeusz Jerzy Korsak" <t...@p...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
> do czego sluza takie koncowki wygladajace jak taki rozciagniety slimak?
> pdobno do chleba.. ja w ten sposob popsulam reczny mikser. Czyli
> odpowiedz powinna byc - do psucia miksera... Krysia K.T. - starannie
opakowana
Cytujac pare znanych historii kryminalnych, suszarka do wlosów sluzy do
pozbywania sie wspólmalzonka (zrecznie wrzucona do wanny z takowym).
Do rzeczy, kazdy przedmiot w kuchni musi byc uzywany zgodnie ze zdrowym
rozsadkiem. Jezeli mikser na luzie ma 200 obrotów na minute to wsadzony w
ciasto moze miec 50 obrotów na minute, ale jak ciasto wyjdzi nam "ciezkie" i
mikser uzyska 5 obrotów na minute, to za chwile bedziemy wietrzyc kuchnie z
czarnego, kwasnego dymu po spalonym mikserze. Jak widzimy ze mikser sie
meczy, to wystarczy wyjac na chwile koncówki z dziezy, a wentylator na wale
silnika zaraz ochlodzi uzwojenia i po chwili mozna miesic ciasto dalej.
Dobre miksery maja termik wylaczajace sprzet po przegrzaniu, a robot Braun
K1000 ma nawet oddzielny silnik z wentylatorem do chlodzenia napedu.
Pozdrowienia, Tadeusz
|