Data: 2004-08-20 11:32:17
Temat: Re: konfitury - pytanie techniczne
Od: "M.W." <t...@p...nospam.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kyllyan" <m...@w...pl.invalid> napisał w wiadomości
news:cg44em$ok2$1@news.onet.pl...
> Tak czytam te posty...ech. Przede wszystkim co to są konfitury. Otóż są
> to całe, lub kawałki owoców w syropie cukrowym. A więc nie ma mowy o
> smażeniu, czy pieczeniu. Skoro mowa o malinach, to podam przepisy na
> marmoladę, dżem, i konfiturę z malin. Mam nadzieję, że po zapoznaniu się
> z tymi przepisami będziecie wiedzieli czym to się różni. Jeśli chodzi o
> kuchenkę gazową, to faktycznie jest z tym mały problem, a dobrych
> garnków do przygotowania przetworów nie ma.
> Ja kiedyś przygotowując powidła ze śliwek wpadłem na pomysł i zdobyłem
> płytę żeliwną o średnicy 30 cm i grubości 1,5 cm. kładę ją na palnik a
> na to emaliowany garnek.
No dobra Panie purysto...
to jak sie nazywa to co powstaje w wyniku długotwałej obróbki cieplnej
owoców z cukrem
w garnku??
bo już mam pare słoików tego....:))
Marek
|