Data: 2005-02-10 16:32:49
Temat: Re: kotlety z grochu - pytanie techniczne
Od: "eM eL" <badbatz99@hotmailCUT_THIS_OUT.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Basia" <b...@o...pl> wrote in message news:cuff9v$4pn$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Dziwi mnie to jego dodawanie do wszelkich salat, past, dań gorących, czesto
> polecanych jako dania na spotkania towarzyskie, przeciez wiadomo ze da się
> "wyczuć" osobe ktora spozyla czosnek i nikt mi nie wmowi, ze zucie natki
> pietruszki coś zmienia.
> Nawet jesli wszyscy jedzą te dania to i tak wzajemnie "chuchanie" na siebie
> chyba srednio przyjemne jest...
To wszystko zalezy od poziomu higieny jamy ustnej oraz sposobu przyrzadzania dan z
czosnkeim.
Np. szybkie smazenie czosnku na bardzo rozgrzanym tluszczu - tak jak np. w wielu
potrawach kuchni orientalnej - daje potrawie smak czosnkowo-ostro-gorzki ale nie
powoduje "odoru" czosnkowego.
Zakladajac zdrowe uzebienie i dziasla, mycie zebow kilka razy dziennie + plukanie po
kazdym myciu plynem antybakteryjnym + flosowanie rano i wieczorem + codzienne
skrobanie jezyka + czyszczenie u dentysty osadu nazebnego co najmniej dwa-trzy razy w
roku daje gwarancje ze nawet pocalunek po czosnku nie bedzie nieprzyjemny.
--
><eM eL><Washington, D.C.><
><There's no place like 127.0.0.1><
|