Data: 2007-12-10 21:15:48
Temat: Re: krówki -- co zrobiliśmy nie tak?
Od: "Tadeusz Smal" <s...@s...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Bbjk" <b...@q...pl> napisał w wiadomości
news:fjk6rc$4i0$1@inews.gazeta.pl...
> Tadeusz Smal pisze:
>> Zonka i dzieciaki zajadaly sie takimi podprazonymi
>> a nastepnie umerdanymi w miodzie> :)
>
> Takie prosto z krzaka, świeże, jędrne, że aż chrzęszczą w zębach są też
> pyszne.
:)
orzechy laskowe po wysuszeniu nabieraja slodyczy i aromatu
a jesli przy tym sa z np katalonskimi lub barcelonskimi
to nie same w sobie bardzo slodkie
:)
>> a plendze
>
> Skąd jesteś?
:)
ja z poznanskiego a ale plendze(vel plindze) to nazwa dla tych plackow
z okolic Wilna skad pochodzila moja Mama
:)
>>czyli placki ziemniaczane
>> to Ty na slodko czy slono?
>
> Wyłącznie na słono i pieprznie. Maja być cienkie, chrupiące, gorące i
> pikantne.
:)
dokladnie takie !!!
a ponadto miekkie ja robie prawie bez maki
tzn na 4 w miare spore pyry
dwie porownywalnej wielkosci cebule i nie wiecej jak z pol lyzki maki
:)
sypie za to sporo majeranku
i doprawiam na ostro pieprzem oraz paprykom
:))))))))
do takiej porcji potrzebuje pozniej tez z litr zimnego mleka do popicia
:)))))
> Na samą myśl, że musiałabym je jeść posypane cukrem ciarki mnie przechodzą
> i zgroza ogarnia.
:)))))
dokladnie tak samo reaguje
:)
z pozdrowieniami i usmiechami
smal
|