« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-11-02 14:42:29
Temat: kruchosc miesa gulaszowego - od czego zalezyWitam
Jak sprawic by mieso gulaszowe bylo bardziej kruche,
mniej niktowate, jakos w restauracjach sie to kucharzom udaje a mi nie ,
podpowiedzcie prosze od czego to zalezy ?
Dzieki piekne
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-11-02 14:44:28
Temat: Re: kruchosc miesa gulaszowego - od czego zalezy
"iko" <k...@p...onet.pl> wrote in message
news:fgfdar$eb8$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam
> Jak sprawic by mieso gulaszowe bylo bardziej kruche,
> mniej niktowate, jakos w restauracjach sie to kucharzom udaje a mi nie ,
> podpowiedzcie prosze od czego to zalezy ?
>
> Dzieki piekne
Podlać winem lub wódką.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-11-02 15:12:46
Temat: Re: kruchosc miesa gulaszowego - od czego zalezyW piękny dzień - Fri, 02 Nov 2007 15:42:29 +0100, urocza istota znana
wszem jako iko napisała:
> Witam
> Jak sprawic by mieso gulaszowe bylo bardziej kruche, mniej niktowate,
> jakos w restauracjach sie to kucharzom udaje a mi nie , podpowiedzcie
> prosze od czego to zalezy ?
>
Od soli zmiękczającej mięso, wódki (do wołowiny troszkę można dodać),
ciśnienia - bo oni w szybkowarach gotują zwykle. Gularz kruchy dobrze
wychodzi w garnkach typu Zepter, IMCO itp
Pozdrawiam,
Fel
--
http://felinity.jogger.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-11-02 15:17:14
Temat: Re: kruchosc miesa gulaszowego - od czego zalezyFelinity schrieb:
> W piękny dzień - Fri, 02 Nov 2007 15:42:29 +0100, urocza istota znana
> wszem jako iko napisała:
>
>> Witam
>> Jak sprawic by mieso gulaszowe bylo bardziej kruche, mniej niktowate,
>> jakos w restauracjach sie to kucharzom udaje a mi nie , podpowiedzcie
>> prosze od czego to zalezy ?
>>
> Od soli zmiękczającej mięso, wódki (do wołowiny troszkę można dodać),
> ciśnienia - bo oni w szybkowarach gotują zwykle. Gularz kruchy dobrze
> wychodzi w garnkach typu Zepter, IMCO itp
no i, jakby kto zapomniał, w poprzek włókien kroić ;-)
Można też przed smażeniem zmacerować w occie, jak się wódki nie chce
dać. No i od jakości mięsa dużo zależy.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-11-02 16:19:48
Temat: Re: kruchosc miesa gulaszowego - od czego zalezyMcDreamy or McSteamy? *Felinity*. Seriously? Seriously.
>> Witam
>> Jak sprawic by mieso gulaszowe bylo bardziej kruche, mniej niktowate,
>> jakos w restauracjach sie to kucharzom udaje a mi nie , podpowiedzcie
>> prosze od czego to zalezy ?
>>
> Od soli zmiękczającej mięso, wódki (do wołowiny troszkę można dodać),
> ciśnienia - bo oni w szybkowarach gotują zwykle. Gularz kruchy dobrze
> wychodzi w garnkach typu Zepter, IMCO itp
Z mojego doswiadczenia - dobre mięso i nic więcej nie trzeba. Wystarczy
zwykły żeliwny garnek do duszenia :)
--
Lia, żadnych zmiękczaczy i zepterów przy robieniu gulaszu
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-11-02 16:22:21
Temat: Re: kruchosc miesa gulaszowego - od czego zalezy
Użytkownik "Lia" <i...@p...org> napisał w wiadomości
news:b0guohkjq8h1$.dlg@iska.frompoznan...
>
> Z mojego doswiadczenia - dobre mięso i nic więcej nie trzeba. Wystarczy
> zwykły żeliwny garnek do duszenia :)
>
> --
> Lia, żadnych zmiękczaczy i zepterów przy robieniu gulaszu
Czytam tę grupę ładnych parę lat
Nawet nie przypuszczałam, że mozesz być rozsądna..
Jaksa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2007-11-02 16:26:39
Temat: Re: kruchosc miesa gulaszowego - od czego zalezyiko pisze:
> Witam
> Jak sprawic by mieso gulaszowe bylo bardziej kruche,
> mniej niktowate, jakos w restauracjach sie to kucharzom udaje a mi nie ,
> podpowiedzcie prosze od czego to zalezy ?
>
> Dzieki piekne
>
>
>
Wymieszać z przyprawami, wódką (ok. 100 ml) i solą lub sosem sojowym -
potrzymać w tym godzinę przed duszeniem.
Chiński sposób.
--
XL wiosenna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2007-11-02 16:35:34
Temat: Re: kruchosc miesa gulaszowego - od czego zalezyIn article <fgfj9g$p91$2@atlantis.news.tpi.pl>,
Ikselka <i...@p...onet.pl> wrote:
> iko pisze:
> > Witam
> > Jak sprawic by mieso gulaszowe bylo bardziej kruche,
> > mniej niktowate, jakos w restauracjach sie to kucharzom udaje a mi nie ,
> > podpowiedzcie prosze od czego to zalezy ?
> >
> > Dzieki piekne
> >
> >
> >
>
> Wymieszać z przyprawami, wódką (ok. 100 ml) i solą lub sosem sojowym -
> potrzymać w tym godzinę przed duszeniem.
> Chiński sposób.
Od kiedy to Chińczycy są ekspertami od gulaszu?
Władysław
--
Najgorszą radą, jaką można udzielić większości ludzi jest: bądź sobą.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2007-11-02 16:35:59
Temat: Re: kruchosc miesa gulaszowego - od czego zalezyIn article <b0guohkjq8h1$.dlg@iska.frompoznan>, Lia <i...@p...org>
wrote:
> McDreamy or McSteamy? *Felinity*. Seriously? Seriously.
>
>
> >> Witam
> >> Jak sprawic by mieso gulaszowe bylo bardziej kruche, mniej niktowate,
> >> jakos w restauracjach sie to kucharzom udaje a mi nie , podpowiedzcie
> >> prosze od czego to zalezy ?
> >>
> > Od soli zmiękczającej mięso, wódki (do wołowiny troszkę można dodać),
> > ciśnienia - bo oni w szybkowarach gotują zwykle. Gularz kruchy dobrze
> > wychodzi w garnkach typu Zepter, IMCO itp
>
> Z mojego doswiadczenia - dobre mięso i nic więcej nie trzeba. Wystarczy
> zwykły żeliwny garnek do duszenia :)
Tak trzymać!
Władysław
--
Najgorszą radą, jaką można udzielić większości ludzi jest: bądź sobą.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2007-11-02 16:37:05
Temat: Re: kruchosc miesa gulaszowego - od czego zalezy** Wladyslaw Los <w...@o...pl> wrote:
>> Wymieszać z przyprawami, wódką (ok. 100 ml) i solą lub sosem sojowym -
>> potrzymać w tym godzinę przed duszeniem. Chiński sposób.
> Od kiedy to Chińczycy są ekspertami od gulaszu?
Wiesz cokolwiek z sosem sojowym to musi być chińskie. ;) No i oczywiście sos
sojowy to nieodzowny składnik gulaszu.
--
+ ' .-. .
, * ) )
http://kosmosik.net/ . . '-' . kK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |