Data: 2004-08-15 20:04:19
Temat: Re: kuchnia dla poczatkujacych
Od: "Hupu" <m...@f...ppolbox.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
bardzo fajowy przepis i smaczny
woreczek ryżu białego lub brązowego, ugotować
puszka tuńczyka najlepiej w sosie własnym
puszka kukurydzy
kawałek sera żółtego
ząbek czosnku
koncntrat pomidorowy 2-3 łyżki
ugotowany ryż mieszam z utartym serem żółtym, daję jeszcze odrobine curry i
tego tuńczyka odcedzonego z wody, no i mieszam. na patelni daję kawałeczek
masła i puchę kukurydzy. się to smaży okolo 6-10 min.tak coby woda
odparowała i kuku się troszkę zbrązowiła. potem do koncentratu dodaje
zgnieciony czosnek i troche rozrzedzam z wodą coby się rzadsze zrobiło i
odrobinę podgrzewam. do tego mini sosu możesz dosypać trochę ziół bazylii i
oregano.
na talerzu kladziesz ryż wymieszany z tuńczykiem i serem i polewasz go tym
sosidłem a obok ląduje usmażona kuku, po prostu pychota. życzę smacznego.
acha proporcje są dla 2 osób.Hupu!!!
|