Data: 2006-11-04 18:15:41
Temat: Re: kucnia wloska
Od: "anatol" <j...@t...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Aneczka napisał(a):
>
> Są też do faszerowania takie grube rurki (nie pamiętam jak się nazywają)
> - te już zawsze na surowo nadziewam :)
>
Canneloni
Muszelki można nadziać mięsem mielonym (drobiowe) szpinak, przyprawy
obowiązkowo czosnek i zapiec w sosie beszamelowym lub pomidorowym.
Przyznam się szczerze, że jadłem smaki iskładniki wyłowiłem ale
expertem takich dan jest żona. Ja od innych ale tak jest bardzo fajnie
bo kuchnia nie jest zdominowana przez jedną "frakcję".
A dzisiaj zrobiłem sos: czosnek, cebula na oliwie, pomidory w
kostkę, tuńczyk w sosie własnym bazylia sól pieprz i właśnie
duże muszelki i jemy z kolegą olbrzymie porcje - co tam kalorie
pycha.
Pzdr. Janusz
|