Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Gośka z Lublina" <g...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: kulinarne foux pas !
Date: Thu, 12 Sep 2002 07:17:46 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 40
Message-ID: <alp81c$su0$1@news.tpi.pl>
References: <alo1o9$2v8$1@news2.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pc200.lubzel.com.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1031807852 29632 195.117.198.200 (12 Sep 2002 05:17:32 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 12 Sep 2002 05:17:32 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:125263
Ukryj nagłówki
Moja mama kiedyś przy robieniu porządków znalazła 2 pojemniki z bułką tartą,
ponieważ było jej po trochu zsypała w jeden. Za kilka dni zrobiła schabowe w
panierce z bułki. No i wszystko pięknie tylko okazało się, że w jednym z
pojemników był kwasek cytrynowy, który nie wiedząc czemu zrobił się beżowy.
Nawet pies ich nie chciał jeść choć były oskrobane i wypłukane.
Natomiast mój mąż wziął dwa serki homogenizowane bez dodatków smakowych
dosypał szczypiorku , soli i wymieszał. Również nie nadawało się do
jedzenia, gdyż serek okazał się waniliowy - źle oznakowali w mleczarni.
Wanilia + szczypior + sól = brrrrrrrrrrrrrrr
Gośka (Lublin)
Użytkownik "rrenntoonn" <r...@b...pl> napisał w wiadomości
news:alo1o9$2v8$1@news2.tpi.pl...
> Wiam
>
> Czy mieliscie kiedys w swojej karierze kucharskiej jakas pomylke
> kulinarna ktora oczywiscie nie zakonczyla sie tragicznie jak w przypadku
> pomylenia grzybow.
> Ja wlasnie przed chwili usmazylem halibuta na ... cukrze pudrze poniewaz
> moja narzeczona zmienila zawartosc niebieskiego
> pojemnika i zamiast maki , znajduje sie tam teraz cukier puder . Kobiety
> zawsze wszystko ustawiaja po swojemu : )
> Wygladal naprawde podobnie . Nie przyszlo mi do glowy zeby sprobowac : )
>
> Natomiast podczas jedzenia mysle sobie : -halibut dobra ryba , az slodka
> jest ... to pewnie dlatego ze nie doprawilem.
> No to sol , pieprz , cytryna ... ciagle smak ten sam
> Pod koniec jednak sie zorientowalem ze cos mi to przypomina :)
>
> Kto mnie przebije ha ?
>
> Pozdrawiam :)
>
> Adam Renton
>
>
>
>
|