Data: 2001-11-06 08:08:13
Temat: Re: kuraczak taki jak w KFC
Od: "Krzysztof" <u...@k...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
a wiec tak:
bierzesz kurczaczka, rozszarpujesz go na drobne kawaleczki, marynujesz w
wodzie z sola, pieprzem i :-)))))))) monoglutaminianem sodu (podstawowy
skladnik w KFC nadajacy specyficzny smak tymze potrawom :-))) bardzo
jednoczesnie niezdrowy :-)))
panierujemy na przemian w jajku, mace, jaku bulce tartej (do bulki tez
dodajemy tego swinstwa i tak do znudzenia a raczej do zgrubienia.
na koncu smazymy w glebokim oleju
"Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> wrote in message
news:9rkm5j$fu1$1@neon.noos.net...
> Czesc, Kochany Misieczku...
> ..ne wiem, jak zrobic to o czym piszesz.
> Ale jestem pewna, ze Koledzy z Grupy na pewno Ci szybko pomoga !!
>
> e.
> --
> Niesz !
> misiczka <m...@w...pl> a écrit dans le message :
> 9...@m...org.invalid...
> > Czy ktoś wie, jak oni przygotowują panierkę do kurczaka na ostro w KFC?
Co
> > tam jest, ze to takie chrupiące?
> > I podobna panierka jest na pieczarkach we Fridaysie (we Wrocławiu).
> > Baaardzo proszę o przepis, bo robiłam różne próby i wszystkie kończyły
się
> w
> > kuble na śmieci :-(
> >
> >
> >
> >
> >
> >
>
|