« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-09-11 13:40:55
Temat: kurczak gotowany w mlekuCo prawda jestem fanką waszej grupy od niedawna, bo aż od dzsiaj:-) Ale
za przepisy na żeberka chciałam odwzajemnić wam się przepisem na
kurczaka gotowanego w mleku. Jak go zjadałm tak go pokochałam:-)
1 kg kurczaka
500 ml mleka
sól, jakaś zielenina sezonowa, sok cytrynowy
Kurczka należy pokroić, nasolić i skropić sokiem z cytryny, obtoczyć w
posiekanej zielenini i tak wstawć na 2 godz. do lodówki. Potem w
szerokim garnku ułozyć porcje(najlepiej jedną warstwą) i gotować na
silnym ogniu aż woda zacznie wrzeć. Nastpnie do gorącego mleka wlać 500
ml gorącej wody, zalać kurczaka i gotować aż będzie męięso miękkie, aż
płyn zgęstnieje. Polecam z ryżem i selerem lub porem.
Smacznego:-)
--
Pozdrawiam,
Patrycja Kruk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-09-11 18:42:03
Temat: Re: kurczak gotowany w mleku>> 1 kg kurczaka
> 500 ml mleka
> sól, jakaś zielenina sezonowa, sok cytrynowy
>
> Kurczka należy pokroić, nasolić i skropić sokiem z cytryny, obtoczyć w
> posiekanej zielenini i tak wstawć na 2 godz. do lodówki. Potem w
> szerokim garnku ułozyć porcje(najlepiej jedną warstwą) i gotować na
> silnym ogniu aż woda zacznie wrzeć.
to mieso ulozone w granku zalewamy woda?? ile tej wody?
Nastpnie do gorącego mleka wlać 500
> ml gorącej wody, zalać kurczaka i gotować aż będzie męięso miękkie, aż
> płyn zgęstnieje. Polecam z ryżem i selerem lub porem.
ten fragment jest dla mnie nie jasny, prosze o wyjasnienie,
Agnieszka
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-12 08:20:15
Temat: Re: kurczak gotowany w mlekuDnia 03-09-11 20:42, Użytkownik Agnieszka napisał:
> to mieso ulozone w granku zalewamy woda?? ile tej wody?
Wody ma być tyle, aby przykryła kurczaka
>> Nastpnie do gorącego mleka wlać 500
>>ml gorącej wody, zalać kurczaka i gotować aż będzie męięso miękkie, aż
>>płyn zgęstnieje. Polecam z ryżem i selerem lub porem.
>
> ten fragment jest dla mnie nie jasny, prosze o wyjasnienie,
Należy zagotować mleko i wlać do niego wrzącą wodę, a potem zalać rtm
kyrczaka i gotować aż mięsko będzie miękkie.
Mam nadzieję, ze już jest wszytko jasne:-)
--
Pozdrawiam,
Patrycja Kruk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |