Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!uw.edu.pl!newsgate.cistron.nl!news.glo
rb.com!border1.nntp.dca.giganews.com!nntp.giganews.com!newshosting.com!nx02.iad
01.newshosting.com!newsfeeds.sol.net!posts.news.moreusenet.net!nnrp0-asbnva.nnt
pservers.com!not-for-mail
From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: kurczak lekko po chińsku na szybko
Date: Sun, 27 Jun 2004 19:34:33 +0100
Organization: Home
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <v...@4...com>
References: <cbkskl$8c8$1@nemesis.news.tpi.pl>
<w...@n...onet.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=utf-8
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 32
NNTP-Posting-Date: 27 Jun 2004 18:34:29 GMT
NNTP-Posting-Host: 5a56fd34.news.nntpservers.com
X-Trace: DXC=Kl3Z35GJ94NjTUF9UGjN[Mc[3Bf`1S5Q@F0iV`L?jh_O>nY\nb3]1jMkHVLbkn8gHN:J@fYG
iVfCJF0iV`L?jh_O]RXcOlGkHnL>4YTk38mPbGj72j2l9AiSNX4WL`EV>FkG
X-Complaints-To: k...@n...com
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:206036
Ukryj nagłówki
On Sun, 27 Jun 2004 12:53:07 +0200, Wladyslaw Los
<w...@o...pl> wrote:
>In article <cbkskl$8c8$1@nemesis.news.tpi.pl>, "m." <m...@w...pl>
>wrote:
>
>> Chcia?am sie podzielic, tym co dobre i szybkie. Lekko po chi?sku, bo tam
>> raczej kurczaków si? nie jada.
>
>No, ja nie wiem. Wprawdzie moje zbiory chi?skich przepisów s? pe?ne
>przepisów na kurczaka, ale nie wiem na ile s? one autorytatywne.
>Jednak, po pierwsze nie wierz?, ?eby naród tak przemy?lny w
>przygotowaniu wszystkiego co si? rusza do jedzenia, nie wykorzystywa?
>czego? tak ?atwo dost?pnego i smacznego jak kurczak. Po drugie, boj? si?
>wszelkich uogólnie?, kiedy rozmawiam o kulturze, tak?e kulinarnej, kraju
>który ma ponad 4000 lat historii, zajmuje obszar prawi 10 mln km
>kwadratowych obejmuj?cy trzy strefy klimatyczne, najró?niejsze krainy
>geograficzne od morza do wysokich gór, i zamieszkany jest przez ponad
>miliard mieszka?ców rozmaitej narodowo?ci, kultury i wyznania. Czy
>naprawd? "tam si? raczej kurczaków nie jada"?
>
>W?adys?aw
dodam od siebie, ze ulubiona potrawa mojego tescia, ktory
mieszkal* w Chinach byly smazone na chrupko kurze lapki. z
ryzem. czyli moze samego kurczaka nie jedza, ale lapki na pewno
;P
S'trychnina
* NIE byl, wbrew pozorom, Chinczykiem
K.T. - starannie opakowana
|