Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!news2.icm.edu.pl!new
sfeed.gazeta.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "AJA" <a...@n...gazeta.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: kurczak w potrawce - pomocy !!
Date: Mon, 29 Dec 2003 12:52:16 +0100
Organization: Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl
Lines: 70
Message-ID: <bsp4fi$rdm$1@inews.gazeta.pl>
References: <bsmiir$p6m$1@news.onet.pl> <bsml93$gu9$1@inews.gazeta.pl>
<028e01c3cd6a$04659720$808d573e@homeb60zjvrlf5>
<bsn6bn$3fc$1@news.onet.pl>
<056f01c3cda3$9acc7600$808d573e@homeb60zjvrlf5>
NNTP-Posting-Host: 212.244.166.199
X-Trace: inews.gazeta.pl 1072698674 28086 212.244.166.199 (29 Dec 2003 11:51:14 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 29 Dec 2003 11:51:14 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-User: aja74
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:184608
Ukryj nagłówki
> | dziecie chcialo jesc (dziecie w wieku 2,5 roku).
A moje w lutym skonczy 2 latka.
> noooo.. takie dziecie to powinno jesc lekkostrawnie..
Je wszystko co my jemy. Co to znacyzlekkostrawne. A gdzie miesko? Niech
idzie w slady przodkow i smakuje sie w miesach a nie jarzynach. Fuj jak
ja nie lubie zup jarzynowych :))
> ale jak to sie stalo, ze dziecie zostalo pod Twoja opieka 'bez instrukcji
> obslugi'????
Chech a co to ojcowie to nie potrafia sobie dac rady z maluszkiem? Ja sobie
bynajmniej daje rade. A nawet czasem moj bobas wcina razem ze mna placki
ziemniaczane.
> Cosik mi sie widzi, zes Acan niedzielnym tatusiem????
> Wazne, ze dziecie z glodu nie umarlo..
U mnie bobas czasem jak trafi to i wyschenity chleb dla kur wyje :)) lubi
sobie pogrysc.
>
> A tak w ogole, to takie male dziecie musi jesc kilka razy dziennie, a nie
> raz do syta :-)
Najgorsze ze smakuje mu piwo.. Jak sie do pustej puszki dorwie to nie
idzie odciagnac: )
A co do potrawki to nie wiem jak sie to robilo ale jak babcia zrobila to
bylo tylko paluszki lizac. Ech teraz to nawet tego nie jadam. Zona nie chce
tego robic a ja czasu ostatnio nie mam. Szoarme chcialem zrobic i nie ma
kiedy.
pozdrawiam
AJA
>
>
> |
> | A odnosnie tego drugiego sposobu tzn. z biala zasmazka to jak to
> | dokladnie ma wygladac (tzn. mniej wiecej jakie proporcje i skladniki)
>
> Na patelni topisz maslo [czubata lyzke], lub dajesz co najmniej dwie lyzki
> oleju rzepakowego.
> Po rozgrzaniu wsypujesz czubata lyzke maki i mieszasz do rozprowadzenia
> grudek..
> temperatura tej mikstury nie moze byc wysoka, bo.. jak mowie.. to ma byc
> biala zasmazka.. a nie rumiana... [ta ostatnia sluzy do ciemnych sosow].
>
> Nastepnie dolewasz po troszeczku rosolu i dalej mieszasz...
> tworzy sie cos w rodzaju sredniogestego budyniu, czyli takiego, jakbys
nieco
> przedobrzyl z iloscia mleka...
>
> Probujesz.. czy jest dosc slony ten sos.. bowiem.. dodajesz make.. w razie
> czego, nalezy dosolic..
>
> co do koperku... daje sie go na sam koniec, drobno pokrojony...
> suszony nie za bardzo sie nadaje, bowiem zmienia smak potrawy...
>
> Jeszcze jakies pytania?
> Jak trzeba, to jeszcze dopowiem...
> Smacznego :-)
> Barbara
>
>
> --
> Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>
|