Data: 2005-10-27 13:22:05
Temat: Re: kurczak z czosnkiem
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Thu, 27 Oct 2005 15:05:36 +0200, "Sebastian Skalski"
<s...@p...onet.pl> wrote:
>
>Użytkownik "ewelina bober" <e...@N...gazeta.pl> napisał w wiadomości
>news:dji81q$n0i$1@inews.gazeta.pl...
>> -1,5kg kurczaka
>> -jajo
>> -3 łyżki tartej bułki, łyżka mąki
>> -8 ząbków czosnku
>> -łyżeczka masła
>> -tłuszcz do smażenia
>> -sól, pieprz
>> Z umytego kurczaka zdjąć 4 filety z piersi i nóżek. Mięso dobrze zbić,
>> posolić i posypać pieprzem, a następnie naszpikować czosnkiem pokrojonym w
>> paseczki. Porcje kurczaka obtaczać kolejno w mące, roztrzepanym jajku i
>> tartej bułce, kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć na rumiano. Przełożyć do
>> rondla. Na każdej porcji położyć grudkę masła, skropić wodą, przykryć i
>> utrzymywać na niewielkim ogniu jeszcze przez 15 minut.Podawać z frytkami i
>> surówką.
>> Zachęcam bardzo do wypróbowania tego przepisu, bo naprawdę kurczak jest
>> pyszny!
>>
>> --
>> Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl ->
>http://www.gazeta.pl/usenet/
>Szukam przepisu na kurczaka?
>
Znowu?
Pierz, sio!
K.T. - starannie opakowana
|