Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.rmf.pl!news.one
t.pl!newsgate.onet.pl!newsgate.pl
From: s...@b...nih.gov (Agnieszka Szalewska-Palasz)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: langoshe
Message-ID: <4...@N...nih.gov>
Date: 5 Oct 00 22:36:29 GMT
References: <39dcd454$1@news.vogel.pl>
Sender: o...@n...pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"; format=flowed
Organization: email<>news gateway
X-Mailer: QUALCOMM Windows Eudora Pro Version 4.2.0.58
Lines: 21
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:35020
Ukryj nagłówki
At 09:24 PM 10/5/00 +0200, you wrote:
>Na Wegrzech i na Slowacji serwuja swietne placki nazywane "langoshami" czy
>jakos podobnie. Jesli ktos wie jak takowe placuszki sporzadzic to niech da
>jakis odzew
>Sa naprawde pyszne (przynajmniej jak na moj gust).
>
>pzdr
>
> Marcin
takie z ciasta jakby drozdzowego, wyrastajace w kupkach, potem rozciagane
jak ciasto na pizze i smazone w glebokim tluszczu? mniam, na slodko
pozniej, lub na ostro, posypane serkiem utartym...
ja poszlam na latwizne i kupilam na Slowacji kilka paczek takich
gotowcowych "languszow" w proszku. Ale nie byly takie dobre..:-(( Tez bym
chciala przepis..
Agnieszka
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
|