Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinternet.pl!new
s.dialog.net.pl!not-for-mail
From: "Zyrafa" <z...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: lazania
Date: Thu, 9 Jan 2003 20:54:50 +0100
Organization: Dialog Net
Lines: 49
Message-ID: <avkjth$r68$1@absinth.dialog.net.pl>
References: <av1cl7$a3m$1@news.onet.pl> <av44m1$d8p$1@absinth.dialog.net.pl>
<aven56$9dn$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: dial312.lubin.dialog.net.pl
X-Trace: absinth.dialog.net.pl 1042141938 27848 217.30.139.58 (9 Jan 2003 19:52:18
GMT)
X-Complaints-To: a...@d...net.pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 9 Jan 2003 19:52:18 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:141010
Ukryj nagłówki
Zbigniew Zych <z...@n...poczta.onet.pl> Zebrawszy myśli wystukał(a):
>>> ketchup/świeże pomidory/sos pomidorowy
>> myśle że właśnie dodanie pomidorów/sosu pom/ketchupu
>> załatwi sprawe i tez bedzie ok
>
> Nie do końca. Ale to już rzecz gustu i smaku...
> Równie dobrze możnaby rzec, po co kupować mięso mielone?
> Lepiej kupić "a)", "b)" i "c)" i zmielić samemu!
to prawda, ja miele mieso sama, przynajmniej wiem co tam jest :)
>> ten fix to naprawde przesada :(
>
> Ale nie kupuj :-)))) Nikt Cię nie zmusza :-)))
> Mój przepis ma tę zaletę, że praktycznie robi się w:
> 1 patelni
> 1 rondelku
ja bez fixa tez robie to tylko w jednej patelni, pomijając oczywiście
dodatkowy garnek na beszamel :)
>> jedna warstwa makaronu starczy po co dwie naraz?
> Wierz mi. Nie wystarczy. Potem przy wyjmowaniu łatwiej się rozsypuje
> i na talerzu masz kupkę. Jak jest więcej płatów - łatwiej utrzymać
> postać "warstwową". Przetestowane.
w sumie to nawet o tym nie pomyslalam. Powiedz tylko jak radzis sobie z tą
pierwszą warstwa aby była miekka, a nie taka zelowa. Ja albo parze, albo
daje beszamel
>
>> U mnie koniec też wygląda trochę inaczej. Na makaron kłade normalnie
>> mieso+sos beszamelowy+ser i na koniec paćkam troche sosem
>> pomidorowym bądź ketchupem i do piekarnika
>
> A sos pomidorowy nie przypali się?
Tam jest tego sosu jak "na lekarstwo", tylko po to aby maznąć kolorkiem
>
>> Pozdr
>
Pzdr
--
__________________
Sylwia
[ http://irsa.glt.pl ]
[ http://lubinianin.glt.pl ]
|