Data: 2003-01-09 19:54:50
Temat: Re: lazania
Od: "Zyrafa" <z...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Zbigniew Zych <z...@n...poczta.onet.pl> Zebrawszy myśli wystukał(a):
>>> ketchup/świeże pomidory/sos pomidorowy
>> myśle że właśnie dodanie pomidorów/sosu pom/ketchupu
>> załatwi sprawe i tez bedzie ok
>
> Nie do końca. Ale to już rzecz gustu i smaku...
> Równie dobrze możnaby rzec, po co kupować mięso mielone?
> Lepiej kupić "a)", "b)" i "c)" i zmielić samemu!
to prawda, ja miele mieso sama, przynajmniej wiem co tam jest :)
>> ten fix to naprawde przesada :(
>
> Ale nie kupuj :-)))) Nikt Cię nie zmusza :-)))
> Mój przepis ma tę zaletę, że praktycznie robi się w:
> 1 patelni
> 1 rondelku
ja bez fixa tez robie to tylko w jednej patelni, pomijając oczywiście
dodatkowy garnek na beszamel :)
>> jedna warstwa makaronu starczy po co dwie naraz?
> Wierz mi. Nie wystarczy. Potem przy wyjmowaniu łatwiej się rozsypuje
> i na talerzu masz kupkę. Jak jest więcej płatów - łatwiej utrzymać
> postać "warstwową". Przetestowane.
w sumie to nawet o tym nie pomyslalam. Powiedz tylko jak radzis sobie z tą
pierwszą warstwa aby była miekka, a nie taka zelowa. Ja albo parze, albo
daje beszamel
>
>> U mnie koniec też wygląda trochę inaczej. Na makaron kłade normalnie
>> mieso+sos beszamelowy+ser i na koniec paćkam troche sosem
>> pomidorowym bądź ketchupem i do piekarnika
>
> A sos pomidorowy nie przypali się?
Tam jest tego sosu jak "na lekarstwo", tylko po to aby maznąć kolorkiem
>
>> Pozdr
>
Pzdr
--
__________________
Sylwia
[ http://irsa.glt.pl ]
[ http://lubinianin.glt.pl ]
|