Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia leczo

Grupy

Szukaj w grupach

 

leczo

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-05-06 18:23:20

Temat: leczo
Od: "lecat" <l...@n...com> szukaj wiadomości tego autora

Kto ma dobry przepis na leczo ?
Kiedys jadlam w Polsce, we Francji nie moge znalezc przepisu.
Dzeki.
Sophie
l...@n...com

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-05-06 18:38:07

Temat: Odp: leczo
Od: "Marta" <w...@s...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik lecat <l...@n...com> w wiadomooci do grup dyskusyjnych
napisał:8f1nmt$951$...@r...worldonline.fr...
> Kto ma dobry przepis na leczo ?
> Kiedys jadlam w Polsce, we Francji nie moge znalezc przepisu.
> Dzeki.
> Sophie
> l...@n...com

Leczo:))
Papryka pokrojona nie zbyt drobno:)
Cebulka jak kto lubi kostka lub talarki:))
Cukinia bez skorki w duza kostke:)
Boczek wedzony w kosteczke:))
Na koncu dodac pomidory:))
Przyprawy jak kto lubi.. aha i na poczatku dusic na oliwie..
Dusic...dusic...dusic.. za zmieknie i naprawde bedzie przepyszne:))

Wiosna:)))


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-05-07 01:23:10

Temat: Re: leczo
Od: d...@a...com (DonJose) szukaj wiadomości tego autora

>Kiedys jadlam w Polsce, we Francji nie moge znalezc przepisu.
>Dzeki.
>Sophie
>l...@n...com
>
>

Przepis juz podano i go nie poprawie. A w ogole, to leczso jest potrawa
wegierska, a przepis mozna znalezc w kazdej wegierskiej ksiazce kucharskiej.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-05-07 10:05:57

Temat: Re: leczo
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

lecat <l...@n...com> wrote:

> Kto ma dobry przepis na leczo ?
> Kiedys jadlam w Polsce, we Francji nie moge znalezc przepisu.
> Dzeki.
> Sophie
> l...@n...com

Przepis juz tu podawalem, chyba nawet dwukrotnie, ale niech tam, podam
jeszcze raz.

Klasyczne wegierskie lecsó robi sie tak:

SkladnikI:
1,4 kg papryki w strakach, miesistej
0,6 pomidorow
15 deko cebuli
8 deko smalcu
5 deko wedzonego boczku
5 g papryki w proszku

Z papryki usuwamy gniazda nasienne i krajemy na podluzne paski.
Pomidory obieramy ze skorki, krajemy na cwiartki lub osemki. Obrane
cebule krajemy wzdluz na pol i nastepnie na plasterki.
W duzym garnku rumienimy na smalcu boczek pokrajany w kostke, nastepnie
rumienimy cebule, odstawiamy z ognia i po malej chwili dodajemy papryke
w proszku, mieszamy i natychmiast dodajemy pomidory i papryke w
strakach, mieszamy. Solimy i dusimy wstepnie na silnym ogniu, bez
przykrycia az warzywa puszcza sok, a nastepnie zageszczamy pod
przykryciuem na malym ogniu.
Jezeli leczo na sluzycc jako samodzielne danie w trakcie duszenia mozna
dodac kielbase w calosci lub w plastrach. Mozna tez pod koniec
gotowania wbic po jednym jajku na osobe. Mozna tzez na poczatku duszenia
wsypac nieco ryzu, ktory zagesci potrawe.

Wladyslaw



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: Folia aluminiowa - pytanie
Jaka bejca do jagnieciny?
Re: Folia aluminiowa - pytanie
Re: Pomocy, do czego uzyc Kummel / Cumin ?
Gofry karmelowe

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »