Data: 2010-06-20 18:55:59
Temat: Re: lekko ot ] jedzenie bardzo przyswajalne
Od: =radek= <t...@s...mail>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Sun, 20 Jun 2010 17:05:12 +0200, Tadeusz Jerzy Korsak wrote:
> Użytkownik "=radek=" <t...@s...mail> napisał w wiadomości
> news:hvkg8g$sqi$3@node1.news.atman.pl...
>> On Sat, 19 Jun 2010 23:17:24 +0200, Tadeusz Jerzy Korsak wrote:
>>
>>
>>> Izolat białka serwatki, (...) do nabycia w sklepach kulturystycznych,
>>> rozrabia się wodą, mlekiem bądź sokiem, [bla, bla]
>> Jasne, a jak autor ma np. nietolernacje laktozy, czy bialkamleka to po
>> tym wynalazku bedzie smrodzil lepiej od diesla w autobusie, tudziez
>> bedzie musial korzystac z kibelka czesciej, niz kierowca zmienia biegi.
>> Genialna rada.
>
> Wiem że wiesz wszystko najlepiej, ale zwracam Ci uwagę że izolat białka
> serwatki nie zawiera cukru mlecznego - laktozy oraz białek mleka:
> kazeiny, albuminy i globuliny! Dlatego jest tak łatwo przyswajalny i
> jest wykorzystywany w medycynie. Warto wiedzieć o czym się pisze.
Chciałbym poznać ową technologię pozwalająca w 100% wyeliminować laktozę i
białka mleka z serwatki...
Tak czy siak, bezsensowne jedzenie izolatu białka z serwatki to mało
rozsądna porada. W przypadku zdrowej osoby to jest jedynie suplement
uzupełniający niedobór białka, którego wcale tak dużo nie potrzebujemy (no
chyba że to wyjazd kulturystów, albo w głębokim poważaniu mamy własne
nerki).
|