Data: 2010-06-20 22:10:20
Temat: Re: lekko ot ] jedzenie bardzo przyswajalne
Od: "Tadeusz Jerzy Korsak" <tkorsak@"REMOVE"polbox.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "=radek=" <t...@s...mail> napisał w wiadomości
news:hvlo7v$26b$1@node1.news.atman.pl...
> On Sun, 20 Jun 2010 17:05:12 +0200, Tadeusz Jerzy Korsak wrote:
>
>> Użytkownik "=radek=" <t...@s...mail> napisał w wiadomości
>> news:hvkg8g$sqi$3@node1.news.atman.pl...
> Chciałbym poznać ową technologię pozwalająca w 100% wyeliminować laktozę i
> białka mleka z serwatki...
Technologia ta to ultrafiltracja, przy wykorzystaniu perforowanych folii z tworzyw.
Można nią oczyszczać wodę pitną, a więc tym bardziej pozbywać się laktozy z roztworu
białek. Po zagęszczeniu białka do 80% suszy się roztwór rozpyłowo do suchej postaci,
takiej jak mleko w proszku.
Nic więc dziwnego, że większość produktów "whey protein isolate" pochodzi z USA.
Szczegóły: www.makainaturopathic.com/articles/whey.pdf
Pozdrowienia, Tadeusz
|