Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Castle" <j...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: lenistwo+nasze czasy=hellmann's
Date: Sat, 6 Oct 2001 12:15:22 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 33
Message-ID: <9pmllu$3ie$1@news.tpi.pl>
References: <9pg3fa$419$1@news.tpi.pl> <9piivk$8kg$1@histeria.pl>
NNTP-Posting-Host: pb8.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1002363390 3662 213.77.227.8 (6 Oct 2001 10:16:30 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 6 Oct 2001 10:16:30 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:73470
Ukryj nagłówki
musztarda -zdecydowanie Kamis ze wskazniem na francuska (z
kawalkami gorczycy.. wlasnie robie rolade z drobiu z
musztarda), czasem eksperymentuje ale zwykle musztardy
wydaja mi sie za slodkie jak na moje gierkowskie
przyzywczajenia ;)) - tu uklonik w kierunku Kieleckiej ze
Spolem ;))
Jak ma byc slodka to sama dodaje prwdziwego miodku ;)))
majonez - winiary albo kielecki, Hellmanz jakis taki
mydlowaty jest... (no! oczywiscie najlepszy jest majonezik
domowy ale ciut OT)
keczup - najczesciej kupuje Pudliszki ostry i do doprawiam
koncentratem, ziolkami
aa przypomnial mi sie taki wspolbiesiadnik, ktory w kazdej
pizzerii robil cyrk, jako ze nie mogl sie obejsc bez
keczupu. Przy zamawianiu pytal kulturalnie czy maja Roleski,
po czym kiedy uslyszal potwierdzenie, przepraszal na
chwile... i szedl do sklepu po jakis Prawdziwy keczup ;)))
Mialam w planach zabrac go kiedys na kompletne odludzie
(odsklepie raczej ;))) i sprawdzic jak osobnik sie zachowa
;)))
Jogomajo to jakis tani chwyt. Jesli chcemy dresing to kazdy
przeciez sam soobie zrobi - i to DOBRY.
Castle
|