Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia losos wedzony - jak?

Grupy

Szukaj w grupach

 

losos wedzony - jak?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-11-15 10:21:37

Temat: Re: losos wedzony - jak?
Od: oshin <b...@a...krakow.pl> szukaj wiadomości tego autora

"asia" <a...@p...onet.pl> napisal(a) nam tak:
>Mam opakowanie lososia wedzonego - co fajnego mozna z nim zrobic?

bierzesz lososia i szatkujesz go na tatara, mieszasz z drobniutko
posiekanymi rzodkiewkami i koperkiem i ciutka pieprzu
potem bierzesz chleb tostowy i robisz ... tosty hehehe
na tosta tatara, na to plasterek ugotowanego jaja i pomidorca
iiii!
pyszne :)))

oshin
http://szanty.art.pl/~bydnorz
kliknij i nakarm glodne dzieci! http://www.pajacyk.pl
--
A. Osiecka
szukam kogos, kogos na stale, na dluga droge w dal
szukam kogos na zycie cale, na smutek, smiech i zal
niechby mial choc pare groszy
i w oczach ciepla dosc i niechby ne byl wsrod ludzi najgorszy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-11-16 09:07:07

Temat: losos wedzony - jak?
Od: "asia" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Mam opakowanie lososia wedzonego - co fajnego mozna z nim zrobic? Chodzi mi
o jakas kolacje, nie specjalnie wyszukana, dla 2 osob. Jakos nie widzi mi
sie jako zwykle oblozenie chleba. Chociaz z bialym swiezym pieczywem -
bagietka np - bylby chyba ok.
Macie pomysly?

Jest to losos baltycki, czym rozni sie od nie_baltyckiego? Widze, ze
jasniejszy, ale poza tym?

Asia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-16 09:38:34

Temat: Re: losos wedzony - jak?
Od: "Monisiatko" <M...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora

Z lososia wedzonego najlepszy jest ..... sos do spaghetii. takie jest zdanie
mojej znajomej Polki ze Szwecji - a w koncu w Szwecji wiedza najlepiej.

Robi sie to tak.
Drobno posiekana cebulke poddusic (ja to robie na oliwie z oliwek), dodac
drobno pokrojonego lososia. Dusic. Dodac kwasna smietane, poddusic, dodac
troche bialego wina, poddusic:)))
Zdjac z ognia, wbic 2 jajka, wymieszac, dodac makaron, wymieszac, na talerze i
smacznego.

Z przypraw daje: sol, bialy pieprz i galke.
Nie daje sera.

Monisiatko
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
----- od 28.08 - nowa, lepsza wersja -----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-16 09:46:08

Temat: Re: losos wedzony - jak? (Bozenko, to tez dla Ciebie !)
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

asia <a...@p...onet.pl> a écrit dans le message :
9t2l1e$ctk$...@n...tpi.pl...
> Mam opakowanie lososia wedzonego - co fajnego mozna z nim zrobic? Chodzi
mi
> o jakas kolacje, nie specjalnie wyszukana, dla 2 osob. Jakos nie widzi mi
> sie jako zwykle oblozenie chleba. Chociaz z bialym swiezym pieczywem -
> bagietka np - bylby chyba ok.
> Macie pomysly?
>
> Jest to losos baltycki, czym rozni sie od nie_baltyckiego? Widze, ze
> jasniejszy, ale poza tym?
>

Czesc
Losos baltycki sie zywi glownie sledziami, dlatego jest jasniejszy od
atlantyckiego i pacyficznego, ktore zywia sie glownie krewetkami.
Od dawna mialam wklepac przepis na makaron z lososiem. Oto on (proporcje na
2 osoby) :

1. Ugotowac makaron dla 2 osob (swiderki, kolanka... taki co "zatrzymuje"
sos) w NIEOSOLONEJ wodzie
2. Lososia (150 g.) pokroic w paseczki lub w drobne kawalki i wrzucic do
szklanki "polskiej" (200-250 ml) smietany 30%. Popieprzyc, NIE SOLIC.
Podgrzac w garnuszku (lub m-fali), NIE ZAGOTOWAC
3. Wylac ten sos na mararon. Posypac duza iloscia koperku i odrobina
szczypiorku (ja uzywam mrozonych ziol) .

Ewcia

ps. Jestem przerazliwie zawalona robota, polowe postow z tego tygodnia sobie
"odpuscilam" i mam zaleglosci (duze) na priv. Nadzieja, ze cos sie poprawi
zaswita w przyszlym tygodniu...

Ewcia

--
Niesz !


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-16 21:48:19

Temat: Re: losos wedzony - jak?
Od: "Agatka" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

moj sprawdzony sposob, latwy szybki i przyjemny:

-lososia kroisz na paseczki
-gotujesz makaron wstazki "al dente"
-podmazasz na patelni czosnek przecisniety przez praske z platkami
migdalowymi
-mieszasz smietane z koperkiem i lekko podgrzewasz

podawanie: makaron, na to smietana z koperkiem, potem losos i posypac
migdalami

PALCE LIZAC!


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-19 08:23:18

Temat: Re: losos wedzony - jak?
Od: "asia" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


oshin <b...@a...krakow.pl> wrote in message
news:pm57vtgd39n43rjpi2qqf9jh56i2iufi4d@4ax.com...
> bierzesz lososia i szatkujesz go na tatara, mieszasz z drobniutko
> posiekanymi rzodkiewkami i koperkiem i ciutka pieprzu
> potem bierzesz chleb tostowy i robisz ... tosty hehehe
> na tosta tatara, na to plasterek ugotowanego jaja i pomidorca
> iiii!

dzieki za pomysly, wszystkie spisalam, a zrobilam lososia z rzodkiewkami,
wydawalo mi sie dziwne troszke, ale jest pycha, a jeszcze z jajkiem...

dzieki
Asia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

czekolada Milka
co z dyni
porady kuchenne
odchudzania dzień trzeci :-)
W sprawie tortu Agaty S.

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »