Data: 2001-06-22 09:23:17
Temat: Re: maka
Od: "asia" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
ehhh, zignorowaliscie. Ale kupilam te na zurek i sie nadala. Jest o wiele
grubsza niz pszenna razowa, kolor ma bury, ale placki wyszly calkiem
calkiem. Dodalam ciut bialej pszennej maki.
Asia
asia <a...@p...onet.pl> wrote in message
news:9gs3oe$3jn$1@news.tpi.pl...
> potrzebuje make do plackow bananowych, ktore podawala niedawno Patrycja.
> Skonczyla mi sie pszenna razowa (z takiej robilam te placki ostatnio) i
chce
> kupic jakas nie_biala, skazana jestem jednak na okoliczne sklepy. Jedyne
co
> znalazlam dzis rano to maka na zurek. Na opakowaniu nie precyzuja jaka to
> maka: pszenna, zytnia itp. W zwiazku z tym pytanie z jakiej maki robi sie
> zurek i czy ta maka nada mi sie do plackow o slodkim smaku. Czy nie ma w
> niej jakis dodatkow typu sol czy inne, ktore moga zepsuc smak plackow?
> Asia
>
>
|