Data: 2006-02-12 23:10:02
Temat: Re: makaron, śmietana, tuńczyk
Od: "kroofka" <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Kilka rozgniecionych ząbków czosnku (ilość według uznania) delikatnie
> zrumienić, ale tak żeby się nie przypaliły- bo będa gorzkie, o czym wie
> każde dziecię. Do tego wrzucić 2 puszki tuńczyka (1 w sosie własnym, 1 w
> oleju) i podsmażać razem kilka minut. W międzyczasie w kubeczku rozrobić
> ostrowię jogurtową (1 opakowanie), do tego łyżkę - dwie mleka i ciut
mąki-ja
> daję płaską łyżeczkę. Dodać ostrowię do tuńczyka, wymieszać, doprawić
curry,
> lubczykiem, bazylią, solą i pieprzem czarnym świeżo zmielonym. Tak
> przygotowany sos dodać do makaronu (celowo nie piszę "polać" bo on ma
zawsze
> dosyć gęstą konsystencję).Można podawac z dodatkiem startego łagodnego
> żółtego sera, choc niekoniecznie. Koniecznie - białe, delikatne wino. Bon
> apetit.
Właśnie skonsumowaliśmy, tyle że bez winka. TŻ-owi bardzo smakowało:) A mnie
jest trochę niedobrze, ale co tam:) Dzięki za przepis.
K.
|