Data: 2005-06-27 09:20:04
Temat: Re: małosolne - jak zużyć
Od: "Bunny" <m...@w...to.interia.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> zasypało mnie (mama) małosolnymi. chrupać można, owszem, ale po nastym
> już jakby entuzjazm mniejszy. podrzućcie proszę jakiś pomysł na
> sałatkę, żeby się nie zmarnowały i nie obrzydły >dokumentnie.
- ogórki małosolne pokrojone w kostke
- schab pokrojony w kostke usmażony bez tłuszczu, może być grillowany
- mnóstwo posiekanej natki pietruszki
- łyżeczka majonezu
Wymieszać wszystko i sie objadać :-)
Przepis wprawdzie z diety, ale mi wyjątkowo podpasował, często jadam na
obiad z pieczywem chrupkim albo ciemnym.
Zamiast małosolnych można użyć kiszonych albo konserwowych, ze wszystkimi
odmianami smakuje znakomicie.
Pozdrawiam i życzę smacznego
Bunny
|