Data: 2004-02-26 14:16:57
Temat: Re: mam patent to się podziel
Od: "artilla" <a...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
z moich obserwcji wynika ze:
-zoltko w jajeczku ma zielonkawo - niebieska otoczke wtedy jak gotuje sie je
dluzej jak 10 minut i np. jak jest juz ugotowane to lezy w tej skorpce
dlugo, np.kilka dni. Ta kolorowa otoczka to prawdopodobnie jakies zwiazki
miedzi lub innego metalu i nie jest to zdrowe - ale za te ostatnia wiadomosc
nie dam sobie reki uciac :)
- skorupka z ugotowanego jajka ZAWSZE gladko odejdzie jak bedziemy gotowac
jajeczka w bardzo osolonej wodzie
ja gotuje jajka tylko na twardo i trwa to 10 minut, potem garnuszek z wrzaca
woda i jajkami wstawiam pod bierzaca zimna wode i chlodze az garczek i jajka
beda zimne. I to jak juz sie zdazylam zorientowac tez wplywa na latwiejsze
odchodzenie skorupki:)
Pozdraiwam, pa
A.
|