Data: 2004-07-16 13:09:49
Temat: Re: marchewka
Od: "Officeman" <officeman@[no***spam]wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
oto on:
70 dkg - 1 kg ryby
1,5 - 2 kg marchewki
4 - 5 cebul (duzych)
1 przecier pomidorowy
tluszcz
przyprawy
ryby przyprawic i obsmazyc w mace
marchew zetrzec na grubej tarce i ugotowac w wodzie z 1 listkiem laurowym,
4-5 kulek ziela angielskiego, sola i pieprzem, jak juz bedzie miekka to
odlac wode (chyba ze wyparuje) - zostawic tak na dnie zeby sie nic nie
przypalilo, nastepnie dodac przecier pomidorowy i usmazona wczesniej na
patelni cebule, jak juz sie wszystko "przegryzie" to przekladac do miski
najpierw marchew a potem rybe i tak na przemian, ostatnia warstwa powinna
byc marchew,
zycze smacznego !!
P.S. u mnie taka porcja wystarcza zaledwie na 1 kolacje i ewentualnie 1
sniadanie ;-)
----
Z pozdrowieniami
Krystyna P. - Faraonka
|