From: "Artur Nowacki" <a...@l...home.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <3...@n...onet.pl>
Subject: Re: marzy mi sie taki tort...
Date: Wed, 20 Sep 2006 12:57:10 +0200
Message-ID: <d...@n...home.net.pl>
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Mailer: home.pl my.webmail
X-Priority: 3
X-NNTP-Posting-Host: wzt-prx.pzuzycie.pl
NNTP-Posting-Host: 62.129.252.51
X-Trace: news.home.net.pl 1158749829 62.129.252.51 (20 Sep 2006 12:57:09 +0200)
Organization: home.pl news server
Lines: 39
X-Authenticated-User: artnow.ld@home
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!nf1.ipartners.pl!ipartners.pl!news.h
ome.net.pl!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:278435
Ukryj nagłówki
"magda" <m...@p...onet.pl> napisał(a):
> marzy mi sie taki tort:
> dosc wytrawny, z wisniami z likieru (amaretto?), w polewie
> czekoladowej.....
>
> jako, ze bylby to moj pierwszy tort mam dwa pytania:
> czym nasaczyc biszkopt? to powinno byc cos o smaku cytrusowym czy
> raczej...
> nie wiem... kawowym??
>
> jak zrobic polewe czekoladowa?
> bardzo mi zalezy, zeby nie byl to tlusty krem, a ciemna polewa
> czekoladowa.
> nie wyobrazam sobie, ze po prostu rozpuszczona gorzka czekolada bedzie
> dobra.
> polewa ma byc dosc twarda (nie mazista), ale nie krucha i dac sie nalozyc
> dosc
> grubo... idealem jest tort bostonski z coffee heaven, ktorego niestety
> nadal
> nie jestem w stanie powtorzyc :((
>
> ktos ma pomysl, a raczej doswiadczenie??
>
Takie rzeczy to tylko w Erze.
Przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać...
Ale mi narobiłąś smaku - jak też chętnie pośledze ten wątek...
--
Artur Nowacki
Dom GG: 9856 Praca GG 9286991
http://www.toya.net.pl/~artnow | http://artnow.blox.pl
http://skocz.pl/plfoto | http://prawy.blox.pl
_*_Ludzie dziela sie na tych, ktorzy robia backupy i na tych, ktorzy beda robili
backupy._*_
|