Data: 2001-10-17 13:08:57
Temat: Re: masło
Od: Tomek "Leopard" W. <k...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Kasia Orzeł" <k...@r...net.eu.org> napisał / wrote:
> Czy zamiast orzechow wloskich mozna dac orzechy ziemne?
Do masła ? No pewnie, to nawet lepiej niż włoskie !!
Gotowy "wyrób" jest dla mnie ohydny - jako dodatek do
chleba, ale doskonały do np. steków prosto z patelni.
Natomiast do chleba - dobre jest masło z dodatkiem
niewielkiej ilości startej (jak na placki ziemniaczane) cebuli,
oraz sporej ilości białego pieprzu.
Dla bardziej wybrednych - proponuję masło utrzeć z kilkoma
kroplami octu winnego (najlepiej z białego wina)i szczyptą
słodkiej, mielonej papryki. Smak jest
niezwykły, szczególnie, gdy na wierzch kanapki położyć szynkę
lub pieczony, schłodzony karczek.
Pozdrawiam
|