Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Maja" <m...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: maslo orzechowe
Date: Thu, 21 Mar 2002 13:23:09 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 38
Message-ID: <a7cj9d$ham$1@news.tpi.pl>
References: <a7c3lg$qmk$1@news.tpi.pl> <a7cbq9$bde$1@news.tpi.pl>
<a7ccd2$ggk$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pc139.dhcp.adsl.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1016713325 17750 217.98.10.139 (21 Mar 2002 12:22:05 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 21 Mar 2002 12:22:05 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:101148
Ukryj nagłówki
"zosia" <z...@m...pl> wrote
> a, no to już rozsądniej wygląda. pamiętasz, tak mniej więcej, ile było
> oliwy?
;) na wyczucie :)
smak dorabiałam miodem, a gdy konsystencja była wciąż zbyt gęsta, dodawalam
oliwy.
wiem, że słowo 'mało' niewiele Ci da, ale.. no mało tej oliwy trzeba było
dodać..
bo w sumie orzeszki są już same w sobie 'oleiste' + miodzik [tego całkiem
sporo] i oliwy tlyko tylko.
[za dużo nie może być, bo się zrobi mdłe i takie wyczuwalnie tłuste]
spróbuja njapierw taką porcję mini [na 1 kanapeczkę ;)]
jakieś 5 dkg orzeszków, łyżkę miodu albo dwie, łyżeczkę oliwy odrobinkę
soli..
i zobacz... jak wyszło.
> może do tego, co mi wyszło, dodam trochę oliwy i miodu, jak myślisz,
poprawi
> się?
ja po prostu ze śmietaną nie jadłam nigdy czegoś takiego.. ale.. może
spróbowac poddać to jakiejś obróbce termincznej.. śietana troszkę inaczej
smakuje jak się podgrzeje/podgotuje etc.
więc.. moze nie oliwa nawet może nie tak dużo miodu [choć on naprawdę jest
rewelacyjny do tego] a własnie obróbka termiczna ;)))
pozdrawiam
ja.
|