Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!newsfeed.silweb.pl!news.pik-net.pl!not-for-mail
From: Nikodem Kuźnik <n...@W...albatros.gliwice.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: melon
Date: Sun, 01 Dec 2002 11:31:46 +0100
Organization: Silesian University of Technology in Gliwice, Poland
Lines: 40
Message-ID: <ascrun$jjf$1@shilo.silesia.pik-net.pl>
References: <asaktb$mkb$1@news.tpi.pl> <3...@o...com>
<asb95m$1g9$1@news.tpi.pl> <asbl28$1p0$1@shilo.silesia.pik-net.pl>
<r...@4...com>
NNTP-Posting-Host: masq.albatros.gliwice.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8Bit
X-Trace: shilo.silesia.pik-net.pl 1038742295 20079 213.216.82.51 (1 Dec 2002 11:31:35
GMT)
X-Complaints-To: n...@s...silesia.pik-net.pl
NNTP-Posting-Date: 1 Dec 2002 11:31:35 GMT
User-Agent: KNode/0.7.1
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:136888
Ukryj nagłówki
Krysia Thompson wrote:
> On Sun, 01 Dec 2002 00:28:01 +0100, Nikodem Ku?nik
> <n...@W...albatros.gliwice.pl> wrote:
>>>>
>>>> ann wrote:
>>>> >
>>>> > Jak mam poda? melona?
>>>> >
>>>> > - dzi?kuj? i pozdrawiam
>>>>
>>>> Mozesz pokroic w podluzne kawalki, kazdy owinac cienkim plastrem
>>>> prosciutto (szynki parmenskiej) zapiac wykalaczka i ulozyc na talerzu
>>>> na lisciu salaty. Albo pokroic w kostke, zmieszac z innymi owocami
>>>> pokrojonymi w podobnej wielkosci kostki, skropic wodka czy likierem,
>>>> posypac cukrem i podac na deser. Albo przeciac na pol, wydrazyc nasiona
>>>> i podac z lyzeczka jak jest.
>>>> MB
>>My?l?, ?e jeszcze nie by? dojrza?y.
>>Ja zostawiam na par? dni na parapecie taki melon, który w?a?nie kupi?em.
>>Kiedy ju? 'koncówki' melona, czyli miejsca, w których schodz? si? pr??ki
>>s? lekko mi?kkie i nabieraj? zapachu, to zabieram si? do jedzenia. Wtedy
>>jest naprawd? pyszny - delikanty aromat i pe?nia s?odko?ci wprawia mnie w
>>upojenie...
>>
>>Pozdrawiam,
>>
>>Nik
>
>
> zalezy jaki to melon...
>
> Trys
> K.T. - starannie opakowana
>
Oczywiscie. W ten sposób traktuje melonki galia i candelupe. Te wlasnie
najbardziej lubie.
Nik
|