Data: 2002-12-01 10:31:46
Temat: Re: melon
Od: Nikodem Kuźnik <n...@W...albatros.gliwice.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Krysia Thompson wrote:
> On Sun, 01 Dec 2002 00:28:01 +0100, Nikodem Ku?nik
> <n...@W...albatros.gliwice.pl> wrote:
>>>>
>>>> ann wrote:
>>>> >
>>>> > Jak mam poda? melona?
>>>> >
>>>> > - dzi?kuj? i pozdrawiam
>>>>
>>>> Mozesz pokroic w podluzne kawalki, kazdy owinac cienkim plastrem
>>>> prosciutto (szynki parmenskiej) zapiac wykalaczka i ulozyc na talerzu
>>>> na lisciu salaty. Albo pokroic w kostke, zmieszac z innymi owocami
>>>> pokrojonymi w podobnej wielkosci kostki, skropic wodka czy likierem,
>>>> posypac cukrem i podac na deser. Albo przeciac na pol, wydrazyc nasiona
>>>> i podac z lyzeczka jak jest.
>>>> MB
>>My?l?, ?e jeszcze nie by? dojrza?y.
>>Ja zostawiam na par? dni na parapecie taki melon, który w?a?nie kupi?em.
>>Kiedy ju? 'koncówki' melona, czyli miejsca, w których schodz? si? pr??ki
>>s? lekko mi?kkie i nabieraj? zapachu, to zabieram si? do jedzenia. Wtedy
>>jest naprawd? pyszny - delikanty aromat i pe?nia s?odko?ci wprawia mnie w
>>upojenie...
>>
>>Pozdrawiam,
>>
>>Nik
>
>
> zalezy jaki to melon...
>
> Trys
> K.T. - starannie opakowana
>
Oczywiscie. W ten sposób traktuje melonki galia i candelupe. Te wlasnie
najbardziej lubie.
Nik
|