Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: mielone na pewno Cie NIE otruly - jeszcze kilka rad
Date: Fri, 4 Jan 2002 07:32:44 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 58
Message-ID: <a13iaq$m5p$1@news.tpi.pl>
References: <a0vu4r$mp9$1@news.tpi.pl> <a1244e$1jt$1@news.tpi.pl>
<a1285b$eoo$1@news.tpi.pl> <a128ae$olm$1@news.onet.pl>
<a12fp5$7bv$1@news.tpi.pl> <a12o8s$i8p$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: dhcp17.webnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1010125978 22713 213.25.201.17 (4 Jan 2002 06:32:58 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 4 Jan 2002 06:32:58 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4522.1200
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4522.1200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:90061
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Zowisia" <z...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a12o8s$i8p$1@news.onet.pl...
> "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> napisał(a):
> Mechciu, moim zdaniem masz jeszcze
> wiele szans, i kiedyś ci te mielone wyjdą,
> tylko nie dawaj za wygraną.
> Myślę, że tym razem powodem kłopotów było
> mięso; pamiętasz jak wyglądało ?
normalnie
> Czy było w torebce, próżniowo opakowane, biało-czerwone
> (tłuszcz z mięsem pół na pół) ?
> Jeśli tak, to do kitu, nigdy nie warto takiego
> kupować, poza tym nie można powąchać czy świeże.
>
> Trzeba znaleźć normalniejszy sklep mięsny, mały,
> gdzie jest mięso mielone na wagę (mielone w sklepie)
> i gdzie towar szybko schodzi (w centrum miasta)
> i kilka razy zaobserwować, jak to mielone wygląda,
> czy ma dużo tłuszczu, czy świeże i różowe,
> czy lekko podeschnięte i szarawe, itp.
> Jak już się upewnisz, to kup. Ja kupuję tylko takie
> (wołowo-wieprzowe) i nigdy się nie zawiodłam.
ku[powane na wage, w centrum miasta w sprawdzonym wiele razy sklepie
ale mysle ze to mieso bylo fatalne, zaczelam podejrzewac ze moze oni je
zamrozili przed swietami a teraz rozmrozili
> Myślę, że w tym co kupiłaś było za dużo tłuszczu,
> on się wytopi w smażeniu, i nie wytworzy odpowiednio
> mocnej struktury.
tluste nie bylo az tak bardzo
> Nie piszesz jednak, co było nie tak, więc nie wiem,
> czy to co powyżej ma zastosowanie czy nie.
> :))
>
> PS Z ksiązki pt. Kucharskie SOS (ponad 1000 rad i sposobów), wyd. MUZA
> SA:
> Mięso mielone na frykadelki i pieczen mozna zageszczac jajkiem
> surowym,
> puree z torebki lub startym surowym ziemniakiem.
jajko dalam:)
> --
> Zowisia < mailto:z...@p...onet.pl >
pozdrawiam
Mechcia
|