Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: "Katarzyna" <p...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: mielone z kurczaka?
Date: Thu, 4 Jan 2001 20:49:43 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 42
Message-ID: <9355ua$2eo$1@news.tpi.pl>
References: <931kc3$mdq$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pf176.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 978721546 2520 213.76.13.176 (5 Jan 2001 19:05:46 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 5 Jan 2001 19:05:46 GMT
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.tpi.pl server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and any Odp: strings removed.
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
X-I-Am-Sorry: For my broken newsreader.
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-Subject: Odp: mielone z kurczaka?
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:40052
Ukryj nagłówki
Użytkownik Agnieszka <a...@p...wp.pl> w wiadomości do grup dyskusyjn
ych napisał:931kc3$mdq$...@n...tpi.pl...
> Hej!
>
> Czekam na Wasze pomysły na jakieś smakowitości z mięska mielonego -
> drobiowego.
>
> Pozdrawiam i zycze pomyślności w Nowym Roku
> Agnieszka
>
>
Hej !!
Ja mam bardzo fajny przepis na mielone kotlety z piersi kurczaka, bardzo s
maczne.
Podaję przepis:
Kotlety mielone
Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
20 dkg pieczarek
1 cebula
15 dkg żółtego sera
1 jajko
sól, pieprz,curry, papryka
Sposób:
Pierś z kurczaka mielę w maszynce do mięsa jak na mielone. Pieczarki zcieram
na tarce o najgrubszych oczkach, smażę je na maśle z cebulką do miękkości i
doprawiam do smaku przyprawami.
Następnie mięso mieszam z wystudzonymi pieczarkami dodaję jajko surowe prz
yprawiam do smaku i mieszam. Do wymieszanej masy dodaję starty ser żółty na
tarce o grubych oczkach.Gdy masa jest dość luźna można dodać zmielonej bułki
tartej ale nie za dużo.
Formujemy okrągłe kotleciki i zamiast obtaczać je w bułce obtaczam je w r
oztrzaskanych płatkach kukurydzianych i smażę na złoty kolor.
Pa!pa Katarzyna
|