Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed.silweb.
pl!polsl.gliwice.pl!not-for-mail
From: "Kondziorek" <p...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: mleko UHT[ot sie zrobiło;-)]
Date: Thu, 29 Sep 2005 09:36:52 +0200
Organization: Politechnika Slaska, Gliwice
Lines: 72
Message-ID: <dhg5ij$dmf$1@polsl.gliwice.pl>
References: <3...@n...onet.pl> <4335333a$1@news.home.net.pl>
<dh5sk8$10uq$1@main.viknet.pl> <43369160$1@news.home.net.pl>
<dh868k$v0j$1@polsl.gliwice.pl> <1...@c...net>
<dh8plh$5gk$1@polsl.gliwice.pl> <1...@c...net>
<dhav2j$q61$1@polsl.gliwice.pl> <dhb5d1$hi6$1@inews.gazeta.pl>
<1...@c...net> <dhbc9u$pdh$1@inews.gazeta.pl>
<dhbd3a$hmj$1@atlantis.news.tpi.pl> <dhbedf$6ta$1@inews.gazeta.pl>
<dhdcnt$71p$1@nemesis.news.tpi.pl> <dhdt0d$o3b$1@inews.gazeta.pl>
<dhdtig$gem$1@atlantis.news.tpi.pl> <dhdue9$1pie$1@main.viknet.pl>
<dhe0ae$ckq$1@inews.gazeta.pl> <dhemtg$2qo3$1@main.viknet.pl>
NNTP-Posting-Host: 213.227.72.169
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: polsl.gliwice.pl 1127979412 14031 213.227.72.169 (29 Sep 2005 07:36:52 GMT)
X-Complaints-To: n...@p...gliwice.pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 29 Sep 2005 07:36:52 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1506
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1506
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:248782
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Przemodar" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
news:dhemtg$2qo3$1@main.viknet.pl...
> "Akulka" <s...@g...pl> protestuje:
> [ciach]
>
> Te wspomniane pomarańcze - dostępne w zasadzie raz w
> roku - całe święta nimi pachniały. Dziś walają się w każdym sklepie
i............ (ciach)
Tak .. walaja sie i sa ... niedoceniane przez "dzisiajsa mlodziez ...
(cytuje" wujek Ty jakies bajki opowiadasz .. jak moglo nie hyc owocow i
slodyczy ?? wedlinek i mieska ?? Jak to tylko ocet i musztarda byly ?? Wujek
. nie bujaj mnie ..)
> Czy powiesz, że kiedyś były lepsze niż teraz?
Niektorzy twierdza ze BYLY hehehe
> > Wędliny dziś lepsze i mieso?
> Nigdzie nie napisałem, że teraz są lepsze, proszę uważniej czytać
> wypowiedzi przedpiszców.
> Oczywiście nie wycofuję swoich słów - też pamiętam jak w latach 80-tych
> towarzysze "dla naszego dobra" wprowadzili kartki, a potem nawet kartki na
> kartki (to się nazywało przydział lub deputat żywnościowy, na który
> dopiero się kartki na żywność dostawało). Słynne afery mięsne, legendy o
> dodawaniu papieru do kiełbas, wzbogacaniu mleka proszkiem IXI, (ciach)
...
A co powiesz na to ?? Na Boze narodzenie dostalismy paczke od Wujka z
Australii ..
Byly tam : Kawa . niemielona w ilosci ok. 15 dkg .. slodycze .. (wsrod nich
.. edel sie tez znajdowal ..) i ...............
szynka konserwowa KRAKUS w ilosci .. 1 puszka .. (o ile pamietam 2 kg)
Wiec ?? jak to bylo ? Bylo to tak ze byly wedliny ale ........ na export
> Owszem, mieliśmy Żytnią, kabanosy, szynkę, suchą polską, Krakusa etc. jako
> towary znane na świecie. Ale to dało się policzyć na palcach jednej ręki.
O wlasnie !!!!!!!!!!!!
>
> > Weź się nie ośmieszaj chociaż publicznie. Ale wybaczam cię,
> > widać młody jeszcze jesteś.
> Generalnie polecam napicie się szklanki zimnej wody (najlepiej ze studni,
> nie kranówy, bo kiedyś to Pszepani nawet fenol był smaczniejszy). I Ci
> przejdzie :-)
Generalnie polecam .. polecana metode :))))
>
> * Mnie z kolei śmieszą dzisiejsze paniusie w sklepie, które kilka minut
> wybrzydzają czy wziąć paróweczki drobiowe czy cielęce i które "lepsze".
> Biedne nie wiedzą, że wszystko jest robione z resztek kurczakowych
> wzbogacanych odpowiednio ulepszaczem o zapachu drobiowym lub wołowym...
Z jednej stony masz racje . z drugiej nie ..
Klient jest klientem i przy dzisiejszym wyborze "wedlin" i "wyrobow
wedlinopodobnych" .. mozna pomarudzic
sam tak robie czasem :))
A serio mowiac .. powiem tak .. parowka parowce nie rowna ..
sam kupuje czasem parowki (bron boze cielece ... ) cienkie paroweczki o
nazwie "slaskie" .. i nie ma lepszych u nas w sklepie . Jedynie one maja
"posmak" wedzenia .. nie wyczuwalny w innych ..
Po to jest wybor zeby mozna bylo marudzic :)
> --
> Pozdrawiam
> "Powiedziałem i ukoiłem sumienie..."
>
Pozdrawiam i odwzajemniam uklony :)
Kondziorek
|