Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.astercity.net!news.aster.pl!not
-for-mail
Message-Id:
From: Magdalena Fabrykowska-Młotek <m...@n...sgh.waw.pl>
Subject: Re: mleko kokosowe do sosu?
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Date: Sat, 21 Oct 2006 09:14:17 +0200
References: <1...@m...serwer>
User-Agent: KNode/0.10.4
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8Bit
Lines: 21
NNTP-Posting-Date: 21 Oct 2006 06:16:48 GMT
NNTP-Posting-Host: 62.121.92.21
X-Trace: 1161411408 mamut2.aster.pl 17962 62.121.92.21:38975
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:280826
Ukryj nagłówki
Marek wrote:
> hej,
> zostalo mi ok. szklanki mleczka kokosowego z puszki. czy mozna wykorzystac
> je do zrobienia jakiegos nieskomplikowanego sosu do miesa drobiowego?
> przejrzalem przepisy w sieci, troche mnie przeraza duza ilosc egzotycznych
> skladnikow w wiekszosci z nich. czy moge poprosic o cos
> nieskomplikowanego, tak by jednak byla odrobina niebanalnego smaku (z
> mleczkiem kokosowym)? :) --
> Pozdrawiam,
> Marek
> Przepasci nie można pokonac dwoma skokami.
Proste curry - pasta curry na patelnię do rozgrzania, na to mięsko + cebula
(lub mieszanka orientalna mrożona), podlać bulionem/wodą i mlekiem
kokosowym. Można dodać trochę przecieru pomidorowego. Dusić ze 20 minut.
--
Magdalena Fabrykowska Młotek
Obecnie czytane: "Okręt", "Szatański interes", "Wieki Światła", "Cosmonaut's
Keep"
|