Data: 2004-05-18 08:57:57
Temat: Re: młoda kapusta
Od: "Sowa" <m...@b...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "edyta" <e...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:56c3.0000053c.40a8c9e8@newsgate.onet.pl...
> Co proponujecie z młodej kapusty?Może jakąś dobrą zupke?
Kapustę zasmażaną na szybko - wlać na patelnie olej. Kapustę posiekać
niezbyt drobno, wrzucić na rozgrzany olej, przesmażyć chwilę.
Ja lubię jak się niektóre cząstki na brzegach przysmażą na złoto, ale bez
przesady. Potem wrzucić do tego trochę kminku, jeśli trzeba kapnąć wody,
przykryć i jeszcze poddusić żeby doszła ale, była wciąż chrupiąca, ale już
taka widocznie ugotowana.
Kapustę jak już wydaje się gotowa odkryć, posolić, popieprzyć, wrzucić
łyżeczkę masła i spora garść posiekanego koperku - zamieszać i podawać.
Najlepiej z młodymi ziemniakami i jajem sadzonym.
No i gołąbki w młodej kapuście są najlepsze.
Sowa
|