Data: 2003-05-22 14:50:06
Temat: Re: młoda kapustka
Od: "vip" <k...@m...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl> napisał w wiadomości
news:bagd8g$qo0$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "walkie!" <w...@w...net.pl> napisał w wiadomości
> news:bagcqp$l41$4@nemesis.news.tpi.pl...
> > To dodaj swieze pomidory, tez dobre.
>
> Eeee.. tez nie, te beda dopiero w lipcu/sierpniu, na razie sa nachemiowane
> (jak wiekszosc warzyw zreszta ..:/) przestraszecznie :) A pozatym, jak
> pisze, mloda kapusta, to mloda kapusta, bez takich dodatkow :) pozniej
mozna
> eksperymentowac :)
> przypomnialo mi sie, ze moja babcia, za zycia dodawala pomidorow, tzn
> koncentratu, smaczne, ale zostaje przy swoim :))
masz racje kapusta młoda koperek itp młody ziemniak wyszorowany , maslanka
jajko sadzone, szpinak nie można przytłaczać tego smaku ostrym smakiem
pomidorowym no może jeszcze świerze ale jako delikatny dodatek w małej
ilości :-))) zresztą wiekszość zimowych sosów opartych jest o koncentraty
pomidorowe na wiosnę i lato , pomidor na surowiaka dajmy się przebić smakom
nowalijek :-)))
lampart
>
> Marta
>
>
|