From: "asia" <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <3...@n...vogel.pl> <98q4b9$idh$1@news.tpi.pl>
Subject: Re: mlynek
Date: Thu, 15 Mar 2001 11:23:40 +0100
Lines: 28
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2014.211
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2014.211
NNTP-Posting-Host: rtr.hanslik.com.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: rtr.hanslik.com.pl
Message-ID: <3...@n...vogel.pl>
X-Trace: news.vogel.pl 984651656 rtr.hanslik.com.pl (15 Mar 2001 11:20:56 +0100)
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.task.gda.pl!news.tpi.pl!news.vogel.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:46544
Ukryj nagłówki
? wojmat ? <w...@v...pl> wrote in message
news:98q4b9$idh$1@news.tpi.pl...
>
>
> ja mielę w elektrycznym, niegdyś kawowym, w tej chwili tylko
> orzechowo-pestkowym. niezastąpiona rzecz.
Teraz pozostaje mi tylko przekonac mame, ze jej kawowy mlynek juz jej sie
nie przyda a mnie jak najbardziej :)
> > Mielilam kiedys migdaly w recznym >
> nie mielic w ręcznym. orzechy sa często bardzo tłuste i robi się papa
> którą trudno wygrzebać
poradzilam sobie wtedy przesypujac te migdaly cukrem - faktycznie pomoglo, a
i tak potrzebne mi to bylo do ciastek wiec ten cukier im nie zaszkodzil.
> p.s. tak można zrobić masło orzechowe z fistaszków, dodając lub nie
> olej i sól. nie mówiąc o wszelakich pastach z sezamu, słonecznika,
> pestusiek dyńki. polecam :-)
wlasnie o tym marze, a ten przepis, na ktory sie zawzielam, wzielam z
puszkkki
dzieki wojmat
Asia
|