Data: 2001-03-15 10:23:40
Temat: Re: mlynek
Od: "asia" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
? wojmat ? <w...@v...pl> wrote in message
news:98q4b9$idh$1@news.tpi.pl...
>
>
> ja mielę w elektrycznym, niegdyś kawowym, w tej chwili tylko
> orzechowo-pestkowym. niezastąpiona rzecz.
Teraz pozostaje mi tylko przekonac mame, ze jej kawowy mlynek juz jej sie
nie przyda a mnie jak najbardziej :)
> > Mielilam kiedys migdaly w recznym >
> nie mielic w ręcznym. orzechy sa często bardzo tłuste i robi się papa
> którą trudno wygrzebać
poradzilam sobie wtedy przesypujac te migdaly cukrem - faktycznie pomoglo, a
i tak potrzebne mi to bylo do ciastek wiec ten cukier im nie zaszkodzil.
> p.s. tak można zrobić masło orzechowe z fistaszków, dodając lub nie
> olej i sól. nie mówiąc o wszelakich pastach z sezamu, słonecznika,
> pestusiek dyńki. polecam :-)
wlasnie o tym marze, a ten przepis, na ktory sie zawzielam, wzielam z
puszkkki
dzieki wojmat
Asia
|