Data: 2002-11-03 22:24:12
Temat: Re: mrozenie nabialu
Od: "bazyli4" <b...@p...nospam.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Catalina" <c...@p...net> napisał w wiadomości
news:aq46oo$4i9$3@news.tpi.pl...
> zastanawiam sei nad tym czy ktos z was mrozil moze zolty ser?? Mam
zamair
> kupic ser w makro a tam jak wiadomo porcje raczej duze i coby sie nei
> zmarnowal wlozylabym go do zamrazalnika ale co z niego bedzie po
wyjeciu???
> Wiem, ze moje kolezanki mroza maslo i bialy ser ale jakos caly czas nie
> jestem przekonana co do takiego przechowywania nabialu.
Żółty ser? Bardzo dobrze się mrozi, i w wielkich kawałkach i w
plasterkach. Masło jeszcze lepiej sie przechowuje. Biały ser? Traci potem
wodę i robi się dziwny, przynajmniej ja mam takie odczucia. Ale jeśli od
razu po wyjęciu coś z niego zrobimy nie ma przeciwwskazań. Mrożę od lat.
Aha... mleko po rozmrożeniu psuje się błyskawicznie, przynajmniej to w
zwykłych woreczkach.
Pzdr
Paweł
|