Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!opal.futuro.pl!news.internetia.pl!ne
ws.nask.pl!news.nask.org.pl!news.germany.com!postnews.google.com!v28g2000hsv.go
oglegroups.com!not-for-mail
From: s...@i...pl
Newsgroups: pl.sci.medycyna
Subject: Re: nadmierne pocenie a zatrucie organizmu (grzyby, wirusy, bakterie)
Date: Mon, 6 Oct 2008 07:13:50 -0700 (PDT)
Organization: http://groups.google.com
Lines: 91
Message-ID: <b...@v...googlegroups.com>
References: <0...@k...googlegroups.com>
<gc5552$ah6$1@inews.gazeta.pl>
<a...@t...googlegroups.com>
<gc58f9$mmr$1@opal.icpnet.pl>
<a...@k...googlegroups.com>
<gc6ujv$qm8$1@node1.news.atman.pl> <gc7mq3$l46$2@inews.gazeta.pl>
<gc897c$40u$1@node1.news.atman.pl> <gc8k7v$5k4$1@inews.gazeta.pl>
<gc9qdl$af9$1@node1.news.atman.pl> <gcak1j$m9a$1@inews.gazeta.pl>
<7...@i...googlegroups.com>
<9...@l...googlegroups.com>
NNTP-Posting-Host: 83.7.214.6
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
X-Trace: posting.google.com 1223302431 29470 127.0.0.1 (6 Oct 2008 14:13:51 GMT)
X-Complaints-To: g...@g...com
NNTP-Posting-Date: Mon, 6 Oct 2008 14:13:51 +0000 (UTC)
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: v28g2000hsv.googlegroups.com; posting-host=83.7.214.6;
posting-account=2M0oGwoAAAB4z_kiIM3jY9ZruzGA5b_x
User-Agent: G2/1.0
X-HTTP-UserAgent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.3)
Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3,gzip(gfe),gzip(gfe)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.sci.medycyna:250914
Ukryj nagłówki
On 6 Paź, 13:23, s...@i...pl wrote:
> On 6 Paź, 13:16, s...@i...pl wrote:
>
>
>
> > On 5 Paź, 16:47, tomek wilicki <t...@w...pl> wrote:
>
> > > Szczepan Białek wrote:
>
> > > > Nie kazdy organizm jest jednakowy. Są w Brazylii plemiona żyjące bez soli.
> > > > Są w Chinach miejsca gdzie średnio jedzą ponad 20g. Skład krwi mają taki
> > > > sam.
> > > > Jest tylko pytanie czy ci w Chinach mogą przestać jeść sól. Każdy organizm
> > > > radzi sobie z nadwyzkami a z niedoborem już nie każdy. Pewien procent
> > > > ludzi to "traciciele soli" (salt loser). Tacy muszą jeść lub wymrzeć (tak
> > > > pewnie zrobili w Brazylii).
> > > > Do jakiej grupy należysz?
>
> > > Masz jakiekolwiek dowody na to, że niska podaż soli faktycznie będzie miała
> > > taki efekt, jak sugerowany przez Ciebie? Mnie jako przykład nie bierz, z
> > > tego prostego względu że ja miałem ogólnie bardzo niską podaż soli w czasie
> > > treningów, na bank niższą niż ci brazylijczycy, za to jednocześnie miałem o
> > > wiele większe straty niż ktokolwiek mieszkający w dżungli, chociażby z
> > > powodu mycia się.
>
> > > Ile gram soli dziennie spożywa się w tej całej Brazylii?
>
> > > Jak ma się dieta tych plemion o których mówisz do utraty soli?
>
> > > Ile gram soli dziennie spożywa przeciętna małpa?
>
> > > --
> > > . Wegetarianizm i Ekologia -http://www.vegie.pl. Nie jestem lekarzem :P
> > >Sądzę, że zamiast szukać cudów typu zakwaszenie / odkwaszenie, powinieneś
>
> > raczej przyjrzeć się nerkom - podstawowe badania typu badanie moczu,
> > badanie krwi na mocznik, keratyninę, do tego wątroba - aspat, alat,
> > bilirubina - robiłeś to?
>
> > Badanie moczu było robione nic nie wyszło.
> > Kreatynina też była ok.
> > Badanie krwi na mocznik oraz aspat, alat,
> > bilirubina - tego nie robiłem.
> > Z USG też nic nie wyszło - nerki ok, kora ok
> > nieco powiększona śledziona i wątroba.
>
> > >A czytałeś to na stronce prezentującej oficjalne stanowisko medycyny
>
> > (powołującej się na normalne badania), czy na prywatnej stronce
> > sprzedawcy
> > cudownych leków przeciw zakwaszeniu?
>
> > poniżej link gdzie o tym przeczytałem.http://www.obcasy.pl/index.php?art=1&dz
ial=33&dzial2=188
>
> > właśnie zastanawiają mnie te podpuchnięte, nawet troszkę sine oczy
> > a też to mogłoby być właśnie od nerek albo wątroby.
>
> > na rowerze ostatnio przejeździłem chyba z dobry miesiąc no dalej się
> > pocę niemiłosiernie:-(
>
> Jeszcze co do soli, to osobiście wogóle już od dłuższego czasu nie
> używam (tym bardziej przy tym skokowym ciśnieniu)
> I tak jest już jej wystarczająco dużo w przetworzonej żywności...
a tutaj myślę podobny, bardzo przekonujący artykuł:
http://www.polania.pl/dokumenty/artykuly/fabijanski/
bzkk.htm
co powiecie teraz???
pozdro
|