Data: 2008-10-06 17:36:23
Temat: Re: nadmierne pocenie a zatrucie organizmu (grzyby, wirusy, bakterie)
Od: "Szczepan Białek" <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik <s...@i...pl> napisał w wiadomości
news:ba7c7025-30de-4121-a324-a27ea08ccb63@v28g2000hs
v.googlegroups.com...
>
> > na rowerze ostatnio przejeździłem chyba z dobry miesiąc no dalej się
> > pocę niemiłosiernie:-(
Sportowiec potrzebuje 10g +3g na każdy litr potu.
>
> Jeszcze co do soli, to osobiście wogóle już od dłuższego czasu nie
> używam (tym bardziej przy tym skokowym ciśnieniu)
> I tak jest już jej wystarczająco dużo w przetworzonej żywności...
Tylko kawior i śledzie mają po 6%. Reszta do 2%. Jerżeli jesz kilogram
takowej dziennie to wystarczy.
Jeżeli pamiętasz od kiedy nie używasz soli to przypomnij sobie od kiedy
zacząłeś się pocić.
a tutaj myślę podobny, bardzo przekonujący artykuł:
http://www.polania.pl/dokumenty/artykuly/fabijanski/
bzkk.htm
co powiecie teraz???
"Ponieważ równowaga pH, to sprawa życia lub śmierci, organizm ma kilka
sposobów utrzymania jej na odpowiednim poziomie. Jednym z nich jest
wyciągniecie alkalizujących minerałów z tkanek, aby zneutralizować
zakwaszenie. Minerałami, które w doskonały sposób neutralizują i pomagają
wyrzucić toksyny, są: potas, sód, wapno i magnez.
Potasu, wapnia i magnezu wolno Ci zjeść 4g razem. Sodu możesz nawet 20g (45g
soli).
Znajdziesz setki publikacji że spożycie soli nie wpływa szkodliwie na
ciśnienie. Prawidłowe spożycie je normalizuje.
S*
|