Data: 2008-11-28 09:01:02
Temat: Re: nalewka z pigwowca czy robić????
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"mirzan" <l...@o...pl> wrote in message
news:3929.0000038c.492f9f02@newsgate.onet.pl...
>
> > >> Czy zapach róży pokonał zapach spirytusu?
> > >
> > > Jeśli alkohol jest wyczuwalny,to znaczy,że nalewka nie dojrzała.
> > > Pozdrawiam.Mirzan
> >
> > Coś mi się wydaje to kryterium dojrzałości nalewek mocno naciągane.
> > Alkohol musi być wyczuwalny w nalewce bo to przecież nie są perfumy a
> > aromat owoców jest słabszy niż piżma czy jakiegoś systetycznego smrodu.
>
> W razie potrzeby można użyć starą, jednodniową,na przpalonym cukrze.
> Pozdrawiam.Mirzan
Znam lepszy sposób - spraktykowany - pół łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
przepite 100g czystej...
No i barbarzyńska mieszanka colacoca + %.
|