Data: 2012-02-27 21:37:29
Temat: Re: następna próba...
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-02-27 15:05, medea pisze:
> W dniu 2012-02-27 10:06, Bbjk pisze:
>>
>> Chleb, babki, drób, ryby, jarzyny, właściwie wszystko, co się piecze
>> lub smaży (zamiast smażenia wolę je piec). Mikroklimat takiego garnka
>> powoduje, ze te potrawy są delikatniejsze i bardziej wilgotne, niż
>> pieczone bezpośrednio w piekarniku, mimo, ze ładnie zrumienione.
>
> A któryś konkretny byś poleciła, czy to wszystko jedno jaki, byle
> ceramiczny?
Teraz dopiero dojszłam, że Roemertopf to też nazwa firmy produkującej.
;) Poproszę męża, może mi kupi przy okazji bytności u naszych zachodnich
sąsiadów.
Ewa
|