Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sgate.onet.pl!niusy.onet.pl
From: "Beata z Lublina" <b...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: niby-kebab
Date: 14 Mar 2005 13:08:23 +0100
Organization: Onet.pl SA
Lines: 31
Message-ID: <6...@n...onet.pl>
References: <d0vsdj$q0n$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.test.onet.pl 1110802103 1171 213.180.130.18 (14 Mar 2005 12:08:23
GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 14 Mar 2005 12:08:23 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 62.233.131.142, 192.168.243.37
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:234774
Ukryj nagłówki
> Użytkownik "Beata z Lublina" <b...@p...onet.pl> napisał w
> wiadomości news:6fdb.00000f2b.4231c9c0@newsgate.onet.pl...
> > czy ktoś wie jak zrobić kebab? prawdziwy kebab to to nie będzie, bo nie
> mam
> > odpowiedniego rożna, ale żeby choć trochę było podobne. Ciągle patrzę na
> bułkę-
> > pitę, ale co do niej? i jak się robi te dwa sosy, jeden to chyba tzatziki
> a ten
> > drugi czerwony to jaki?
>
> Po pierwsze - przyprawa do kebabu lub do gyrosu - bez tego nie ma szans na
> zrobienie czegoś podobnego. Przypraw szukaj w sklepie z przyprawami realnym
> lub wirtualnym (kupowałem m.in. w wirtulanym sklepie kolonialnym)
> Po drugie: biały sos to sos czosnkowy - np. naturalny jogurt+czosnek;
> czerwony sos-np. chili - papryczka chili (lub peperoni)+2łyzeczki oleju z
> oliwek + drobno posiekana cebulka dymka + zabek czosnku - wszystko razem
> wymielic robotem (malakserem) do tego sosu możesz dodać 2 lyżeczki cukru+2
> łyzeczki wody gdyby było zbyt gęste
>
> pozdrawiam
> romek
Bardzo dziękuję za sosiki, a surówki jakie dodajesz?
pozdrawiam Beata F.
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|